Unge talenter brillerer i Stockholm

18-06-2023 09:32

Trine Askjær-Jørgensen

Både pony-, children- og U25-ryttere gjorde god figur ved Longines Global Champions Tour-stævnet i Stockholm i går, hvor de red flere topplaceringer i hus

Copyright Ridehesten.com
Laura Sargent og Foxtown Elderberry. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Flere danske springryttere er i denne weekend draget til Stockholm i Sverige, hvor der er Longines Global Champions Tour-stævne på programmet. Det gælder også en række unge springryttere.

I den såkaldte Young Talents final startede Laura Sargent lørdagen ud med at ride sig til en fjerdeplads. Det gjorde hun sammen med connemaraponyen Foxtown Elderberry e. Monaghanstown Boy/ Ashfields Hunters Jewel i den 120 cm høje klasse, hvor det blev til fire fejl i tiden 55,96 sek.

Næste klasse var også en Young Talents final, denne gang for childrenryttere og også i højden 120 cm. Her gav Palma Sophie Jansson-Christensen den gas sammen med hannoveranervallakken Lyndon e. Numero Uno/ Silvio I og red en fejlfri runde i tiden 55,26 sek., hvilket rakte til en flot andenplads.

Selma Dressler og Rihanna blev nummer seks i samme klasse med fire fejl i tiden 52,76 sek., så de var godt nok hurtigere, men fik desværre et nedslag.

Copyright Ridehesten.com
Palma Sophie Jansson-Christensen og Lyndon. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Midt på dagen var det blevet tid til Lövsta Future Challenge, som er en turnering med fokus på talentudvikling af unge heste og U25-ryttere. Her var Benedikte Rie Truelsen igen til start, og i den 150 cm høje klasse red hun med den 17-årige skimle hoppe Cassina Z e. San Patrignano Cassini/ Voltaire en fejlfri runde i tiden 63,07 sek., hvilket rakte til en flot fjerdeplads. Klassen blev ligesom i fredags vundet af belgiske Thibault Philippaerts.

Danmarks på nuværende tidspunkt absolut bedste springrytter, Andreas Schou, er også med til stævnet, og det er det hold, han i 2023-sæsonen af Global Champions League er en del af. Holdet hedder Istanbul Warriors og udgøres af Andreas, tyrkiske Derin Demirsoy, tyrkiske Omer Karaevli, tyrkiske Efe Siyahi, belgiske Abdel Saïd og tyske Johanne Beckmann.

Schou rider ikke for holdet ved dette stævne, men i konkurrencen i går opnåede holdet en flot fjerdeplads i, hvad der var den syvende ud af 15 afdelinger.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Benedikte Rie Truelsen og Cassina Z. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner