Unge heste i aktion på Bækgaarden

07-07-2023 19:02

Annika Knudsen Lorentsen

Bækgaarden Horse Festival byder på mange forskellige klasser, og der er blandt andet Youngster Tour, hvor unge heste i alderen fra 5 til 7 år har mulighed for at deltage

Copyright Ridehesten.com
Emilie Katrine Høll Pedersen med Lerskovs Qaya. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved Bækgaarden Horse Festival har der i dag været anden afdeling af Alfarvad Youngster Tour på programmet, og her har 5-, 6- og 7-årige heste konkurreret og fået mulighed for at samle erfaring på en god og velbygget bane. 

Mange af de deltagende ekvipager viste højt niveau, og det bliver spændende at se mange af dem, når de igen i morgen skal i aktion. Denne gang i årets Youngster-finaler. 

I dag var Youngster Touren delt i tre klasser, en for hver årgang, og det var 5-års hestene der fik lov at lægge ud. Her sikrede Emilie Katrine Høll Pedersen sig sejren med Lerskovs Qaya e. Quarz Ask/ Colman (opdr. Rikke Meyer Jensen). Det gjorde hun med en hurtig fejlfri runde, og dermed sikrede hun, at en kvindelig rytter endte i top-10. 

Copyright Ridehesten.com
Mikkel Laursen med Loreley 124. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Andenpladsen blev sikret af Mikkel Laursen med Loreley 124 e. Colore/Coronado, mens Adam Sparlund Olesen red Freund's Call Me Favorite e. Favorit Ask/ Con Air (opdr. Maria B. Jørgensen) ind på tredjepladsen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hos 6-års hestene blev det Inge Ulvsbjerg Toft der sikrede sig sejren. Det gjorde hun med Ullerups Gazelle e. Grim St. Clair/ Kanudos zz (opdr. Hanne og Esben Toft). Andenpladsen gik til Jesper Meyenburg med Caius de Corlato Z e. Cicero Z/ Numero Uno, mens Martin Neergaard og Bobby Blue Z e. Balou/ Gentleman (opdr. Bækgaarden Youngster A/S) tog tredjepladsen. 

Hos 7-års hestene var det Cecilie Kjær der sikrede sig sejren med Las Vegas e Zirocco Blue/ Ultimo. På andenpladsen blev det Rikke Haastrup Kristensen med Early F e. Eldorado van de Zeshoek (opdr. Helle Foged), men hun tog tredjepladsen med Loudon e. Etoulon VDL/ Numero Uno. 

Dagen i dag slutter med en 145 cm Mini Grand Prix, mens morgendagen blandt andet byder på TG HorseBoxes Derby og Stutteri Ask Grand Prix. 

Start- og resultatlister.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen