Uheld på folden kostede en stjerne livet

28-01-2014 11:19

For godt en måned siden blev Steve Guerdats fremragende selle français-hoppe Jalisca Solier pensioneret fra en karriere i international topsport. Desværre varede hestens otium ikke mange uger

Copyright Ridehesten.com

Selle français-hoppen Jalisca Solier e. Alligator Fontaine / Jalisco B blev i december måned i en alder af 16 år trukket tilbage fra international topsport ved en stor højtidelige begivenhed ved det store CSI i Génève. Under schweiziske Steve Guerdat har den ædle hoppe "Lisa" fejret store triumfer, og planen var nu, at hun skulle nyde sit otium og få nogle føl.

Hoppen kom i sidste uge så galt til skade med det højre forben ved at skride på folden, at hendes liv ikke stod til at redde, skriver Steve Guerdat på sin hjemmeside. Det er for hendes ejer Yves Piaget og hendes rytter Steve Guerdat et stort tab, lige som det var en meget vanskelig beslutning at skulle træffe.

Blandt "Lisas" store triumfer under Guederdat kan nævnes OL-holdbronze i Hongkong i 2008, EM-holdguld i Windsor i 2009 og Rolex Top 10 finalen i 2010. Allerede i 2006 vandt ekvipagen deres første World Cup-springning.

Situationen kan minde én om dengang, da Blue Hors Matiné blev pensioneret med henblik på at blive avlshoppe, men også måttes aflives pga. af en foldulykke i januar måned.

Videoer

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen