Hester og Dujardin-stjerne sælges

28-04-2016 13:54

Den olympiske guldmedaljevindende hest Uthopia skal sælges på en offentlig auktion den 27. maj. Uthopia vandt bl.a. hold-guld ved OL i London 2012 med den britiske verdensstjerne Carl Hester

Copyright Ridehesten.com

Når den sorte 15-årige hingst Uthopia e. Metall skal sælges om en måneds tid kommer det til at foregå ved Wilsons Auctions og det vil også være muligt at byde på den sorte hingst online. Grunden til salget er som følge af en vis usikkerhed omkring ejerskabet af Uthopia. Hingsten sælges da den ene ejer – Sasha Hamilton og hendes far Derek Harrison – er gået konkurs. Allerede tidligere på året var der problemer omkring ejerskabet af hingsten, hvilket betød at den ikke kom til at forsvare sin World Cup-titel med engelske Charlotte Dujardin i sadlen. Sælger af hesten kommer derfor til at være Tom Keenan fra det såkaldte Keenan Corporate Finance samt James Neill fra HNH Group.

Den tidligere OL guld-kammerat til Carl Hester og Uthopia i 2012 Richard Davison sætter spørgsmålstegn ved denne måde at sælge hesten på, da han er meget bekymret for hestens velfærd: - Hesten har været i dyrlægebehandling i de sidste fire år hos Carl og hans team. Uden den rette omsorg og viden, frygter jeg virkelig for Uthopia velfærd. Senest har jeg hørt, at han har behov for endnu et år uden træning, og hvis det er tilfældet, bør man i mine øjne pensionere denne hest. Der er kun et sted hesten bør pensioneres, og det er hos Carl og hans team.

Kilde: Horse & Hound.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner