Tysk guld i en finale præget af fejl og flotte ridt

12-08-2016 21:57
OL

Nerverne må have været tyndslidte hos flere af rytterne på de tre potentielle medaljehold, for vi fik både mange fejl, men også fremragende ridning af se i finalen, hvor tyskerne var suveræne, englændernes sølv sikkert, mens USA kom i hård kamp om bronzen

Copyright Ridehesten.com

Mens Danmark, Sverige og Holland havde redet færdigt i formiddag, så blev eftermiddagen dedikeret til de formodentlige medaljetagere: Tyskland, England og USA, samt enkelte af de ryttere, som havde fået adgang til at forsøge at kvalificere sig til den individuelle finale, iblandt dem spanske Severo Jurado Lopez, som rider for Helgstrand Dressage. I den samlede stilling red han Lorenzo ind på en sjetteplads med 77,479% og han er dermed klar til kürfinalen.

Mens tyskerne var skræmmende stærke, og englænderne holdt fast i andenpladsen, så blev det til flere fejl i dag til de amerikanske ryttere, og da finalen var halvvejs mod målet, var hollænderne rykket op på bronzepladsen. Det så mere og mere usikkert ud for amerikanerne, især da også holdets tredjemand Steffen Peters langt fra red et fejlfrit program på Legolas, der bestemt ikke virkede helt fit og totalt rengående. Der blev også piftet fra tilskuerpladserne, da han red ud i den anden øgning. Han scorede dog 74,622 og dermed var det op til Laura Graves og Verdades at holde hollænderne fra fadet. Den herlige KWPN-vallak gik smidigt og sikkert gennem programmet med herlige overgange og udtryksfuld passage. Det indbragte dem 80,644% og dermed sikrede de bronzen til. USA med ialt 76,667% foran Holland med 75,517% mens Danmark kom på sjettepladsen med 74,311% og dermed ikke langt fra den eftertragtede bronzemedalje. 

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Don Schufro-datteren Weihegold sejrede i Specialen.

Suveræne tyskere
Der blev aldrig en egentlig guldkamp, dertil var tyskerne simpelthen for stæke. Den seksdobbelte OL-guldvinder Isabell Werth var sidst ude på Weihegold for Tyskerne, og hun red til! FLere 9-taller viste delresultaterne bl.a. for den udtryksfulde og korrekte passage. I den ene piaffe viste hoppen lidt utilfredshed med situationen og prustede. Hun var lige ved at gå istå, men Isabells erfaring gjorde sig gældende og hun fik lynhurtigt hoppen videre. 83,711% viste resultattavlen, da Charlotte Dujardin red på banen som holdfinalens sidste rytter på fantastiske Valegro.

Inden da var det bestemt ikke gået let for englænderne, hvor Fiona Bigwood og den danskopdrættede hoppe lavede flere småfejl, men samtidig ogå scorede gode points i passage.De opnåede 74,342%

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Dujardin og Valegro fik lavet et par fejl i dag og slutted epå andenpladsen, nu glæder hun sig til at vise sin nye kür på mandag.

Charlotte Dujardin og Valegro åbnede deres ridt med en imponerende øgning der indbragte hende 10 og 9-taller, men så kom traversen og så viste Valegro at han, trods alt, er en hest, da han sprang i galop i den første travers, og senere fik fejl i toerne. Man skulle tro det var fordi der fløj en heleikopter hen over banen, men den havde Charlotte slet ikke opdaget, fortalte hun på pressemødet. De opnåede 82,983% og sluttede dermed bag Isabell Werth.

- Jeg græd mine øjne ud, da Laura red op ad midterlinjen, sagde Stephen Peters på pressemødet, da han blev spurgt om, hvad han følte efter den amerikanske bronzemedalje. 

- Vi håbede og forventede at vi kunne gå efter guldet, og jeg kan ikke huske, hvornår vi har haft et hold, som potentielt kunne gå til 80% Alle heste har være rigtig gode, og derfor alligevel mere end man kunne forventer. Jeg er så stolt af holdet, vi har haft et godt, tillidsfuldt samarbejde mellem alle ryttere, grooms, dyrlæger, ledere, trænere og hesteejere, sagde Isabell Werth.

Se resultaterne HER

Copyright Ridehesten.com
Severo Jurado Lopez og Lorenzo kom ind på 6. pladsen i Specialen, og de er nu klar til finalen på mandag.
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen