Turbo af Kloster er død

26-01-2023 10:02

Charlotte Kusk Berwald

Natten til onsdag måtte ejeren af den berømte voltigeringshest akut ringe efter dyrlægen da der var mistanke om at hesten havde fået kolik

Copyright Ridehesten.com
Turbo af Kloster. Foto: Ridehesten.com/Ida Digernes
Nyheden fortsætter efter annoncen

Oldenborgeren Turbo af Kloster e. Union Jack/ Laban af Kloster (opdr. Ellen og Ejner Schmidt) blev verdensberømt sammen med det danske voltigeringshold BIS1 vandt sølv ved VM i Herning. Turbo har lagt ryg til et hav af topplaceringer i voltigering.

Copyright Ridehesten.com
Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Da dyrlægen ankommer midt om natten bliver mistanken om tarmslyng hurtigt luftet og Turbo får smertestillende hvorefter han bliver sendt akut videre til det nærmeste dyrehospital. På Ansager Dyrehospital står et hold af dyrlæger klar til at tage imod hesten og umiddelbart ser prognosen lovende ud. Kort efter at Turbos ejer, Maria Louise Rasmussen, har forladt dyrehospitalet med sin mand for at køre hjem for at vente, får de et opkald fra Ansager om at Turbo faldt om på vej ind på operationsstuen. Efter mange mislykkedes forsøg på at få den store hest på hele 180 cm. på benene igen, måtte dyrlægerne desværre aflive ham.

Copyright Ridehesten.com
Turbo i sit rette element. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Ære være Turbo af Klosters minde

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald