Trofast Ridehesten-læser kan fejre 50-års jubilæum

22-11-2019 12:08

Astrid Sørensen

Kamma Frisch har abonneret på det blad, der i dag hedder Ridehesten, i 50 år. Hun har tidligere avlet en del og er stadig hesteinteresseret. Læs hendes historie her

Kamma Frisch har været abonnent på Ridehesten siden 1969. Dengang hed bladet Hippologisk Tidsskrift. I 1995 blev bladet opkøbt og skiftede navn til Ridehesten.

Kamma er i dag en ældre dame og bor i en lille by tæt på Silkeborg. Hun fik sin første avlshoppe i 1969 i gave af sin mand. I 1972 meldte hun sig ind i Dansk Varmblod og fik sin første hoppe ved navn Gina Ejdam kåret i DH (hovedstambogen). Fra 1969 til 2004 gik der ikke et år, hvor Kamma ikke havde heste i stalden. Hun havde tre bokse, så hestebestanden bestod oftest af to hopper og et føl eller en plag. Hun fik for det meste et føl hvert år, nogle gange hvert andet. I 2004 døde hendes sidste hoppe - 26 år gammel.

Under en telefonsamtale med hende, fortalte hun, at hun elsker at læse Ridehesten:

– Jeg fik det første blad i 1969 og har fået alle blade siden. Omkring den 1. hver måned står jeg på spring ved postkassen. Ridehesten er noget godt læsestof.

Kamma har alle stambøger i papirform stående helt tilbage fra, da den første udkom i 1964. Hun er dog skuffet over, at stambøgerne ikke udkommer i papirform længere:

– Jeg ville ønske, at man stadig kunne få stambøgerne i fast form, så jeg kunne tilføje dem til min samling.

Kamma er nære venner med avleren Grete Vestergaard. Grete ejer bl.a. en 5 års hest e. Blue Hors Zack/Sandro Hit, som er i ridning. Derfor er Kamma og Grete ofte ude at se, hvordan det går med den.
Kamma sagde under telefonsamtalen følgende:

– Jeg elsker stadig at være i kontakt med heste, og min hesteinteresse er ikke blevet mindre gennem årene - tværtimod. Det er dejligt at følge med i uddannelsen af Gretes heste.

Hvis du gerne vil kunne fejre jubilæum for Ridehesten abonnement ligesom Kamma, så køb et blad eller start dit abonnement her.

 

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen