Tre danske heste i UVM-ilden i dag - OPDATERET

30-07-2016 11:36

Danmark har tre danske ekvipager til start ved UVM i Ermelo i dag - én i hver alderskategori. Vi opdaterer her løbende efter danskernes ridt

Opdatering kl. 13.58:

At den yndige hoppe Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro (opdr. Line Jensen og Heine Bonde Mikkelsen) skulle en tur omkring B-finalen var måske meget godt. Den supertravende hoppe er for hver optræden faldet bedre og bedre til, og Carina Cassøe Krüth har igennem hestens afspændthed bedre kunnet vise dens sande kvaliteter. Med en støjende præmieoverrækkelse i 6-års B-finalen syntes opvarmningsforholdene ikke optimale for de første ekvipager i 5-års finalen, og Carina og Danciera havde netop startnr. 1 i dag.

Til trods herfor lykkedes det Carina med hjælp fra sin træner Hasse Hoffmann at opnå fuld harmoni, inden hun red på banen, hvor hun klogt brugte hvert sekund på at få hoppen akklimatiseret. De kunne lide, hvad de så, dommerne. Med stort overblik red Carina et fejlfrit over suverænt travprogram og fortsatte stilen. Dommerne beskrev hoppens trav som smukt letfodet og smidig, skridt og galop som taktfast - og roste samtidig den smukke ridning, den flotte præsentation og gode overgange. "Det er en hest, som vi alle ønsker at tage med hjem!" lød det fra den engelske dommer ved C, Isobel Wessels, på vegne af dommerpanelet efter det danske ridt, der blev belønnet med 90,60%.

- For et år siden gik hun tykmavet rundt på marken og skulle på følskue med sit hoppeføl. Det her er bare helt vildt, fortæller et en tydelig rørt Line Jensen, der er opdrætter og ejer af Danciera. 

Opdatering kl. 13:18

Danske Katrine Kraglund har netop vundet B-finalen for 6-års heste med westfalervallakken Bohemian e. Bordeaux/ Samarant, som hun starter for det tyske hold. Ekvipagen opnåede i dag 82,40% og blev udtaget til finalen sammen med Rock Forever II/Ann-Kathrin Wilting og Fiera Girl/Yvonne Österholm.

Opdatering kl. 11:49:

Danmark har i dag haft én dansk ekvipage til start i 7-års B-finalen - nemlig Mette Hoermann Iversen og Elmegaardens Rivaldi e. Blue Hors Rush Hour/ Resident (opdr. Maria Schnoor). Det er første gang, at 7-års hestene har en officiel verdensmesterklasse under UVM-stedet, og 7-års mesterskabet dømmes lidt anderledes end mesterskaberne for 5- og 6-heste. Her gives ikke blot karakterer for trav, skridt, galop, eftergivenhed og kapacitet (af tre dommere) men også for den tekniske programridnng (af to dommere), og disse to elementer i bedømmelsen vægter ligeligt. For 7-års hestene gælder det, at man må ride på trense eller kandar.

I B-finalen, hvor der rides samme program som i den indledende klasse, havde Mette Hoermann Iversen valgt at ride Elmegaardens Rivaldi på kandar i dag. I dommernes kritik til den danske ekvipage blev der lagt vægt på, at det er en ærlig og lydhør hest, men også i det generelle indtryk, at der fordres mere selvbæring på dette uddannelsesniveau. Traven er taktfast med god kadance men mangler mere kraft og bedre markering af travovergangene. Selv om skridten blev betegnet som taktfast, marcherende og fremstrakt i den frie skridt, så var dommerne nød til at sænke karakteren lidt, da der i den frie skridt blev redet til det forkerte bogstav. Galoppen ønskede de sig med lidt bedre op-ad-bakke-tendens, og roste samtidig hesten for dens vilje til at sætte sig i pirouetterne. Alt i alt ønskede de lidt bedre kontakt og selvbæring, men fremhævede samtidig hestens gode potentiale til fremtiden. Mette og Rivaldi sluttede med en samlet score på 70,909%

6-års hestene går B-finale på den store stadion i dag, og her har Danmark haft Vincent Maranello e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Future Cup (opdr. Jane Gry Haugum) med Helgstrand-berideren Thomas Sigtenbjerg i sadlen. Dommerne beskrev hingsten som meget tiltalende og med et stort potentiale men i dag havde de et lille problem med galoppen. I traven ønskede de sig lidt tydeligere markerede overgange, men roste hingstens rummelige og taktfaste trav med rigtig god bagbensaktivitet. Traven belønnede de med 8,6. De gave udtryk for, at hingsten har en rigtig god skridt, men skal bevæge sig bedre igennem kroppen og gå mere jordvindende. Galoppen har en god tretakt, hesten ønskes mere fremadspringende og at changementerne ikke var helt gennemsprungne bagi. Generelt ønsker dommerne sig hesten med en mere fremadgående tendens, hvilket gav sig udslag i karaktererne for eftergivenhed og kapacitet. Ekvipagen sluttede på 78,40%, hvilket desværre ikke rækker til en finaleplads.

 

Følg stævnet HER. Se start- og resultatlister HER. Gå til live streaming HER.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner