Træn springhesten, men hvordan?

03-11-2013 06:57

Læs hvordan både Marcus Ehning og Lars Bak Andersen træner deres heste, og læs, hvad forskningen siger om optimal træning af springhesten

Copyright Ridehesten.com

Springhesten har brug for en afvekslende træning med fokus på både fitness, gymnasticering og teknik, så den gang på gang kan yde sit bedste på konkurrencebanerne.

Nu, da vinteren nærmer sig, er det ekstra vigtigt, at have fuld fokus på træningen frem mod den kommende udendørssæson, men hvordan træner man egentlig springhesten optimalt?

Springheste skal naturligvis ikke kun spring over forhindringer. Træningen skal være afvekslende og også indeholde dressur og konditionstræning.

I magasinet Ridehestens novembernummer har vi set nærmere på de forskellige elementer i springhestens træning. Vi kommer både omkring træningsmål, dressur for springheste, afvekslende arbejde, træning i forhold til stævner og lidt træningsfysiologi. Og så spørger vi naturligvis den regerende danmarksmester i springning, Lars Bak Andersen, samt en af verdens førende springryttere, tyske Marcus Ehning, om, hvordan de træner deres heste – for hvem bedre at lære fra, end de bedste?

Læs meget mere i magasinet Ridehestens novembernummer.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen