Totilas får comeback i rampelyset

23-01-2019 14:54

Efter ikke at have set rampelyset i flere år, får den legandariske Totilas comeback, når han ved KWPN's hingstekåring i næste uge skal fremvises sammen med flere af hans sønner

Copyright Ridehesten.com
Edward Gal og Totilas da de vandt World Cup finalen i 2010

Avlsforbundet KWPN kan i dag berette på deres hjemmeside, at den tidligere omdiskuterede hingst, Totilas vil vises for offentligheden i næste uge. For et par år siden blev det ellers meddelt at hingsten aldrig igen ville deltagere i offentlige arrangementer. 

Den 19-årige hingst e. Gribaldi/Glendale vil sammen med hans godkendte KWPN-sønner Glock's Toto Jr., Glock's Total og Glock's Trafalgar deltage i showet Black Magic under KWPN's hingstesow i næste uge, som afholdes i hollandske Hertogenboch.

De fleste kender historien om Totilas som sammen med Edward Gal indtog den store dressurscene for en del år tilbage. Her satte de dengang flere verdensrekorder, formåede at blive tredobbelte verdensmestre og dobbelte europamestre. Efterfølgende overtog tyske Matthias Alexander Rath tøjlerne, indtil det i 2015 blev besluttet af hingsten skulle pensioneres grundet en skade. 

Dette års KWPN-show er stort set en hyldest til Totilas og det bliver spændende at se om udmeldingen om hans comeback bliver en realitet. Det er nemlig før sket at der er blevet annonceret med hans tilstedeværelse ved et show, senest tilbage i 2017 hvor han skulle have været fremvist ved et show i Frankring, men som aldrig skete og her var det endelige budskab af hingsten absolut ikke skulle deltage i flere shows. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen