To sadeltyverier på en uge

02-06-2019 16:04

Camilla Tiefensee Schrøder

Christianias Rideskur er i denne uge blevet udsat for indbrud og sadeltyveri hele to gange, fortæller bestyreren Rikke Brandstrup, som ønsker at advare andre rideskoler. Det ene tyveri fandt sandsynligvis sted om aftenen, mens der stadig var folk omkring stalden

Copyright Ridehesten.com
Rikke Brandstrup må fremover låse sadlerne af for at undgå tyveri fra stalden ved Christianias Rideskur. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Natten til onsdag fik den lille rideforening på Christiania, som går under navnet "rideskuret", stjålet flere af deres bomløse sadler af ukendte indbrudstyve. Og for at det ikke skulle være nok, vendte tyvene tilbage et par dage senere, hvor de stjal yderligere et par dressursadler, så i alt seks sadler nu mangler fra stalden. Det fortæller Rikke Brandstrup, som er bestyrer af Rideskuret.

Vær på vagt!
Sagen er meldt til politiet, men der er ikke meget, de kan gøre, da der ikke var nogen særlige kendetegn på sadlerne.
I Rideskuret har de haft sadlerne hængende på staldgangen, hvor der er ulåst, og dermed var det nemt at snuppe dem i et uopmærksomt øjeblik. Meget tyder på, at tyvene ikke har ventet til nattetimerne med at tage sadlerne, mener Rikke Brandstrup.
- De har muligvis taget sadlerne fra stalden, mens vi vi har været ude på ridebanen om aftenen. Det er næsten det mest uhyggelige, siger hun og fortsætter:
- Mange tyveknægte er professionelle, og de ved, at det kan virke mindre mistænkeligt, hvis man dukker op i dagtimerne, hvor der jo som regel heller ikke er låst af.

Derfor vil hun gerne opfordre alle hestefolk til at holde et ekstra vågent øje – og ikke kun efter lukketid.
– Man skal være obs på, at der kan være nogle bander, der ser et potentiale i det her.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Flere sager om sadeltyveri på det seneste
Det er langt fra den eneste sag om indbrud i sadelrum i den seneste tid. Fornylig blev Herning Rideklub udsat for et indbrud, hvor der blev stjålet for over en halv million.
I den forbindelse opfordrede lokalpolitiet i Herning alle til at sikre deres udstyr ved at låse det sikkert inde og sætte alarmer på sadelrummet.

Hvis jeres rideklub har været udsat for sadeltyverier, hører vi gerne fra dig her på Ridehesten.com, så vi kan bringe advarslen videre.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen