To hopper fra samme avler til unghestechampionat

02-03-2022 16:30

Trine Askjær-Jørgensen

Avler, dressurdommer og -rytter Charlotte Friberg står bag to af de heste, der er at finde på listen over deltagere i unghestechampionatet i dressur, som finder sted næste uge under hingstekåringen i Herning. De to røde hopper kommer ud af den samme hoppe, og oveni det er det Charlottes datter og kusine, der skal vise hestene frem

Nyheden fortsætter efter annoncen

I næste uge går det som bekendt løs med Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning og dertilhørende unghestechampionat i springning og dressur, internationale klasser, Hest & Rytter-messe og meget mere.

Startlisten til unghestechampionatet i dressur er netop blevet offentliggjort, og en af de mange avlere, der har heste med i årets championat, er Charlotte Friberg, der er opdrætter af to af hestene, nemlig Langagers Elastique e. El Capone/ Lauritius og Langagers Quite Lovely e. Quantensprung/ Loran.

Charlotte Friberg, der både er avler, dressurdommer og dressurrytter fortæller:

– Vi har avlet Langagers Elastique, som vi selv ejer og som rides af min datter, Josefine. Det er fjerde gang, Josefine skal ride i unghestechampionatet, og de to heste, vi har med, kommer faktisk ud af den samme hoppe, Langagers Laudana. Laudanas mor, Langagers Dibah, var selv udtaget til unghestechampionatet. Hun har fået 12 afkom og er mor til bl.a. Langagers Lorambo, der blev nr. 2 i dressurchampionatet i sin tid. Han er i dag 26 år gammel og har været startet internationalt af min datter Josefine, da hun var junior-/youngrider.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Charlotte Friberg står bag adskillige S- og A-heste bl.a. Langagers Milliano e. Milan/ Rambo, Langagers Loranzo e. Loran/ Rambo og Langagers Quality Design e. Quaterback/ Lauritius, der ligesom Elastique og Quite Lovely er datter af Langagers Laudana. Laudanas mor, Langagers Dibah e. Rambo/ Nevada, har også haft et afkom udtaget og ligeledes har en anden datter, nemlig Langagers Depardisa e. Depardieu/ Rambo.

Det er altså ikke nyt for Charlotte og Josefine Friberg at have heste med og deltage i unghestechampionatet i dressur i Herning, men det er det til gengæld for Charlottes kusine, Tanja Friberg Larsen, der ejer og selv skal ride Langagers Quite Lovely i næste uge.

– Tanja er min kusine, og hun ejer to Langager-heste: Langagers Seductive Heartz, der snart er klar til M-dressur og Langagers Quite Lovely, som hun skal ride i Herning. Quite Lovelys mor, Langagers Loredana, deltog selv i unghestechampionatet. For Tanja er det simpelthen den største drøm, der er gået i opfyldelse. Hun glæder sig helt vildt, og alt drejer sig for hende om det kommende arrangement, fortæller Charlotte Friberg og fortsætter:

– Vi er fire afsted i år: Josefine, Tanja, groom Astrid og mig. Vi skal bo i campingvogn og forventer at få den fedeste oplevelse i flere år. Eftersom både Josefine og jeg er dressurdommere, skal vi se alt dressur. Heldigvis er Tanja og Astrid lige så passionerede, så vi glæder os til at dele oplevelsen med dem.

Copyright Ridehesten.com
Tanja Friberg og Langagers Quite Lovely. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen