To DV-heste direkte til UVM-finalen for 5-års

26-08-2021 09:22

I dag gælder det finalekvalifikationen for 5-års heste ved UVM i Verden, hvor Danmark stiller med fire dansk varmblodsheste. I alt tre danskavlede 5-års heste har i dag kvalificeret sig direkte til finalen. Desværre lykkedes det ikke for nogle af de danske 6-års heste at kvalificere sig via B-finalen i dag

Copyright Ridehesten.com
Jeanna Högberg kigger mod de flotte karakterer på storskærmen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Kl. 15.23: Det danske hold har nu to ekvipager direkte kvalificeret til finalen, og det er de to afkom efter Hesselhøj Donkey Boy, Hesselhøj Downtown og Tophøjs Diadora. Den danskavlede oldenburgerhingst Global Player sluttede på tredjepladsen.

Kl. 15.15: Blandt de allersidste ekvipager i klassen kom et par stykker ind og skubbede Dennis Kjær og Polka Fascination M ud af Top 12. Det var først den hollandske vallak Labarron e. For Romance/ Tuschinski, der med det hollandske stjerneskud Dinja van Liere gik et noget forhastet ridt, der blev belønnet med 8,62. Dernæst kom tyske Lena Stegemann med avlshingsten Rod Laver e. Rock Forever/ Fidertanz, der leverede et ridt til 8,82.

Copyright Ridehesten.com
Damaschino and Hannah Laser. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Kl. 12.58: Endnu en kåret hingst har blandet sig i toppen, nemlig tyske Damaschino e. Danone/ Fidertanz fra Klosterhof Medingen og flot fremvist af tyske Hannah Laser. Den meget velgaloperende røde hannoveranerhingst blev af dommerne belønnet med 9,2 for trav, 9,0 for skridt, 9,5 for galop, 9,0 for ridelighed og 9,5 for kapacitet. I alt 9,24, hvilket placerer hingsten ligeligt med DV-hingsten Hesselhøj Downtown på en foreløbig fjerdeplads.

Copyright Ridehesten.com
Danciero og Eva Möller. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Kl. 11.29: Den tyske toprytter Eva Möller fra Helgstrand Dressage red på banen med avlshingsten Danciero e. Dancier/ Floriscount for at slå sit eget ridt med Global Player. Det er ingen nyhed, at Danciero er en utrolig ridelighed hest med tre komplette gangarter, og i dag fik han vist sit flotte potentiale og scorede 5-års klassens første 10-tal. Dommernes karakterer lyder på 9,5 for trav såvel som skridt, 10 for galop, 9,5 for ridelighed og 9,8 for kapacitet. Ekvipagen har taget føringen med 9,66!

Copyright Ridehesten.com
Tophøjs Diadora og Eric Guardia Martinez. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Kl. 11.18: Vi har nu set en stribe danske heste – ja, faktisk har nu alle fire danske heste været i ilden. Tophøjs Diadora e. Hesselhøj Donkey/ Blue Hors Don Romantic (opdr. Anette Nilausen og Niels-Jørgen Johansen) rides af spanske Eric Guardia Martinez og viste meget høj kvalitet i alle tre gangarter kvalifikationen i dag. Dommerne belønnede den store og meget ridelige hoppe med 9,0 for skridt og 8,5 for både trav og galop, 8,8 for ridelighed og 9,0 for kapacitet, så ekvipagen med en samlet score på 8,76 kunne indtage en foreløbig sjetteplads.

Copyright Ridehesten.com
Castro SEM og Jan Møller Christensen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Ekvipagen blev efterfulgt af endnu en dansk ekvipage; berider Jan Møller Christensen og Castro SEM e. Cantolar/ Louvre S (opdr. Esben Pedersen), som leverede et godt ridt, men på grund af skridtkarakteren på 6,5 ikke kunne blande sig blandt de bedste. Det blev ellers til 8,2 for trav og 8,0 for galop.

Copyright Ridehesten.com
Polka Sensation M og Dennis Kjær. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Guldmedaljehoppen Polka Fascination M e. Fürstenball/ Sandro Hit (opdr. Sanne Mathiasen) rides af berider Dennis Kjær, og de to leverede et virkelig flot ridt til 8,32 og en placering lige efter Tophøjs Diadora. Polka Fascination M blev belønnet med 8,3 for trav og galop, 8,7 for skridt, 8,0 for ridelighed og 8,3 for kapacitet.

Copyright Ridehesten.com
Lightning Star og Kirsten Brouwer. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Kl. 10.52: Vi har en ny hest i toppen igen! Den hollandske hoppe Lighting Star e. Ferguson/ De Niro har med den unge men erfarne Kirsten Brouwer leveret et smukt ridt fuld af lethed og elegance. Dommerne lod sig også begejstre af hoppens ynde og smidighede gangarter og belønnede den med 9,5 for trav såvel som skridt, 9,2 for galop og hele 9,7 for både ridelighed og kapacitet. I alt 9,52.

Copyright Ridehesten.com
Bedste danske resultat i 5-års kvalifikationen i dag blev opnået af avlshingsten Hesselhøj Downtown redet af Jeanne Högberg. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Kl. 10.18: Så har den første hest fra det danske 5-års hold været på banen og gjort det fremragende. Svenske Jeanna Högberg har netop redet DV-hingsten Hesselhøj Downtown e. Hesselhøj Donkey Boy/Blue Hors Zack (opdr. Hans Jørgen Hoeck) ind på en andenplads imellem de to hingste i toppen. Jeanna og Downtown leverede et særdeles flot og næsten fejlfrit ridt til 9,24 med karaktererne 9,5 for trav, 9,0 for skridt, 9,5 for galop, 8,7 for ridelighed og 9,5 for kapacitet.

Copyright Ridehesten.com
Global Player og Eva Möller. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Kl. 9.32: Der blev lagt meget hårdt ud i 5-års kvalifikationen med et par internationalt anerkendte avlshingste, der også har haft meget succes i championaterne. Den hollandske hingste Las Vegas e. Ferdeaux/Wynton åbnede klassen og levede op til de høje forventninger, og den kraftfulde hingst scorede intet mindre end 9,18. Strak efter kom den danskavlede oldenburgerhingst Global Player e. Grand Galaxy Win/ Blue Hors Don Schufro på banen med tyske Eva Möller i sadlen og imponerede med sine smidige bevægelser og store ridelighed. Det blev til intet mindre end 9,50 fordelt på karaktererne 9,2 for trav, 9,5 for skridt, 9,6 for galop, 9,5 for ridelighed og 9,7 for kapacitet.

Klassens resultat.

Live-stream via Clipmyhorse.

Copyright Ridehesten.com
Las Vegas og Franka Loos. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner