Tilbageblik på en gigantisk succes

01-09-2015 06:04

Med EQUSANA Eliteskue 2015 bag sig kan Dansk Varmblods sekretariatschef, Casper Cassøe Krüth, se tilbage på den hidtidigt mest succesfulde afvikling af arrangementet. For fem år siden var Eliteskuet truet med nedlæggelse, og i dag hviler det i sin egen succes

Copyright Ridehesten.com

Det samlede arrangement i år har udover Eliteskuet og Elitefølauktionen omfattet et stort elite- og landsstævne i dressur og springning; herunder Youngster Cup og endelig udtagelse af Dansk Varmblodsheste til UVM i springning på Zangersheide i Belgien.
Arrangementet har i sin helhed haft en omsætning på godt 5 mio. kr. og har fra fredag til søndag haft ca. 6.500 besøgende. Ridestævnet har haft 700 starter i springning og 200 i dressur, og der har i weekenden været 450 heste til arrangementet, hvoraf 320 var opstaldet på Vilhelmsborg.


På den anden side af krisen
For fem år siden, da Casper Cassøe Krüth blev ansat i Dansk Varmblod, handlede det første møde om, hvordan man skulle redde Eliteskuet, og om det skulle lukkes eller udvikles.
– Vi blev enige om at give gas og har gradvist udviklet konceptet siden 2010, fortæller han.
Han mener, at arrangementet i år er det bedste, han har været med til at lave.
– Man bliver så perfektionistisk, når man planlægger den slags, men i år har det hele bare spillet. Det gør det kun, når man har gode folk omkring sig, og det har jeg i kraft Dansk Varmblods sekretariat og de mange hjælpere og projektledere, der har fuldt styr på hver deres område. Derfor klappede arrangementet i år, fortæller Casper Cassøe Krüth.


Høj kvalitet hos hestene
På den avlsfaglige front har der også været meget at glæde sig over ved dette års skue. Vi er nu nået til de mindste årgange, da bedækningstallene kontinuerligt er faldet siden 2010. Måske har det så betydet, at mange avlere er mere kvalitetsbevidste omkring deres avl og har fravalgt avlshopper af middelmådig kvalitet. I hvert fald kunne Dansk Varmblods avlsledelse konstatere, at kvaliteten af de kvalificerede føl og hopper til årets Eliteskue var høj.

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen