TIKA kæmper for at stoppe vanrøgt af dyr bag hegn

08-10-2021 17:02

Annika Knudsen Lorentsen

TIKA-Rideudstyr vil gerne hjælpe de dyr, der lukkes ud i de danske nationalparker, hvor de ikke trives og ender som vanrøgtede dyr. Derfor har de oprettet en kampagne, hvor de indtjente penge går til foreningen Stop vanrøgt af dyr bag hegn

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi kan simpelthen ikke holde ud at tænke på de dyr i nationalparkerne, som går en trist skæbne i møde her til vinter, fortæller Tina Præstiin fra TIKA-Rideudstyr og fortsætter: 

– Der er stor modstand mod hvordan de tamdyr, der under betegnelsen "Rewilding" lukkes ud i de danske nationalparker. Disse dyr er overladt til sig selv, der er ingen fodring, ingen regelmæssige tilsyn og dyrlæge må de nok kigge langt efter, ligesom smeden ikke ordner dem. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Netop på grund af denne misrøgt af blandt andet heste har TIKA-Rideudstyr valgt at støtte med en del af deres salg i kampen for at hjælpe. I perioden fra den 7.-12. oktober kører de derfor en kampagne, hvor en del af salget går til foreningen Stop vanrøgt af dyr bag hegn, som kæmper for netop de heste og andre dyr, der bliver overladt til sig selv i nationalparkerne. 

Læs mere på TIKA-Rideudstyrs Facebook HER

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen