BREAKING: Nye billeder fra Viegård

23-08-2023 14:55

Annika Knudsen Lorentsen

Myndighederne er fuldt beskæftiget ved Viegård Stutteri i dag, hvor billeder viser, at der graves rester af heste op fra arealerne omkring stutteriet. Ridehesten følger sagen tæt

Opdatering 18.25

Der er stadig aktivitet på ejendommene, der er en del af Viegård Stutteri, hvor myndighederne fortætter gravearbejdet. Her på siden kan I finde en del nye billeder fra aktionen.

Opdatering 17.00:

Myndighederne arbejder fortsat på arealerne ved ejendommene på Viegård Stutteri, og under dagens pressemøde kl. 15.30, kunne de oplyse, at der ikke er søgt om tilladelse til nedgravning af de heste, som myndighederne indtil videre har fundet. 

De kunne ikke fortælle meget om dagens fund, men derimod fortælle, at de håber på at kunne udsende en pressemeddelelse, når de har færdiggjort dagens arbejde, som lige nu fortsat er i fuld gang. Ridehesten har været forbi stedet, hvor der fortsat er stort mandskab i gang med undersøgelser.

Copyright Ridehesten.com
Myndighederne har gravet massegrave op og der er fundet rester fra mange døde heste. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Fra tidligere:

Dagens aktion på Viegård Stutteri ved Skals ser ud til at give resultater. Flere fotografer har dokumenteret, at der blev gravet rester af heste op ved stutteriet, og Ridehesten vil løbende følge arbejdet der netop nu er i gang. 

Copyright Ridehesten.com
Fra udgravning tidligere i dag. Foto: Martin Gorritzen

Politiet meddelte i morges, at de påbegyndte en aktion på stedet, hvor de blandt andet ville grave efter døde heste, som de har fået anmeldelser omkring, er blevet gravet ned omkring stutteriets ejendomme. Både politi, Fødevarestyrelsen og Viborg Kommune er til stede på ejendommene, hvor gravere er i fuld gang med at grave efter døde heste, mens lastbiler er klar til at indsamle det, som findes i løbet af dagen. 

Copyright Ridehesten.com
Der findes mange døde heste i jorden ved Viegård Stutteri. Foto: Martin Gorritzen

Der er 26 biler til stede ved aktionen og omkring 80 mand, som arbejder på at kortlægge omfanget af det arbejde der udføres i dag. Det præcise omfang af dagens undersøgelse bliver først fremlagt senere i dag, når politiet holder pressemøde kl. 15.30 i Viborg. 

Læs pressemeddelelsen fra tidligere i dag her.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner