Sverige bruger millioner på tryghed

17-12-2018 15:19

Det Svenske rideforbund er med fonden Friends gået sammen om et projekt hvor børn og unge skal føle sig trygge i stalden. Hugo Stenbeck Foundation har støttet med fem millioner svenske kroner, så projektet nu kan blive en realitet 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

I Sverige er ridesporten den næst største ungdomsidræt og af d 154.000 medlemmer i forbundets foreninger, er 65% af dem under 26 år. Ungdommen er derved en stor del af ridesporten, som bådes findes i sadlen, på staldgulvet og udover det har de fleste klubber også deres ugen ungdomssektion. 

Hugo Stenbecks Stiftelsen støtter sociale iværksættere, som forbedrer børns situation i Sverige har valgt at finansiere et treårigt projekt mellem det svenske rideforbund og fonden Friends. Sammen skal de arbejde mod at skabe trygge miljøer og give unge leder muligheder for at vokse og forblive i ridesporten.  

- For os er det meget vigtigt at alle kan føle sig trygge i ridesporten og det arbejder vi aktivt for fortæller Annika Tjernström som er generalsekretær i det svenske rideforbund. 

Stiftelsen Friends har over 20 års erfaring med at arbejde for børns sikkerhed og uddanner dagligt i forebyggende arbejde mod mobning i skoler, førskoler og idrætforeninger over hele landet.

Projektet starter til næste år og vil aktivt arbejde for at skabe et sikkert miljø, hvor lige rettigheder er i fokus og forhindre mobning og chikane i ridesporten.

"Formålet med Hugo Stenbecks Stiftelsen er, at projektet vil styrke det sociale i stalden og gøre at unge mennesker forbliver længere i ridesporten. Det er også vigtigt at give dem mulighed for at vokse som mennesker og ledere i sport på lige vilkår, siger formand Sophie Stenbeck.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner