Susanne Barnow klar med 5 heste til championatsfinale

22-09-2020 13:23

Annika Knudsen Lorentsen

Susanne Barnow kan sammmen med sin partner Steffen Kristensen glæde sig over, at det i år er lykkedes at kvalificere fem ud af fem mulige heste til Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste i dressur, og Susanne fortæller, at de er stolte og taknemmelige for, at deres lille team kan tage til Blue Hors med fem heste de selv ejer

Copyright Ridehesten.com
Åtoftens Dancing Memory e. Era Dancing Hit/Benetton Dream (opdr. Annette Bugge og Claus Hansen). Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Susanne Barnow deltog i år med fem heste ved kvalifikationsstævnerne i Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste i dressur, og det lykkedes hende at kvalificere alle til mellemrunden, som i weekenden blev afviklet hos Grindsted Rideklub. 

Hele tre 4-års heste, en enkelt 5-års og en 7-års har med Susanne i sadlen opnået så flotte karakterer, at de gik videre til mellemrunden. Her kom hun dog kun til start med de tre 4-års og den ene 5-års, da alle 7-års mellemrundeheste i år gik direkte videre til finalen. Alle fem heste ejes af Susanne og hendes partner Steffen Kristensen, som har Kirstinelund Ridecenter. 

– Jeg er meget stolt over, at vores lille team kan præstere at have fem heste klar til championatsfinalerne, og jeg er stolt over, at vi ejer fem så gode ungheste, fortæller Susanne, som forklarer, at det er en lang proces at gøre hestene klar:

– Det er en lang proces at gøre hestene klar, det kræver en masse grundarbejde. Det handler om at få dem skolet, få dem redet i afvekslende arbejde. Jeg rider dem på tur, over cavaletti og så går de også på vandbånd. Ligeså stille kommer de ind i rammen, og det er den proces og tid, der gør, at de er blevet klar til at gå så godt, som de gør nu. 

Copyright Ridehesten.com
7-årige Sienna e. Sezuan/Stedinger (opdr. Fam. Jøns). Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Spændende heste for fremtiden
Blandt de fem heste, som Susanne har kvalificeret, er blandt andet den 7-årige Sienna e. Sezuan/Stedinger (opdr. Fam. Jøns), som blev den tredjebedste 7-års hest ved championatskvalifikationen på Vilhelmsborg i slutningen af august. 

5-års hesten er Uno San Marino e. San Amour/Uno Don Diego (opdr. Stutteri Uno ApS), som med Susanne i sadlen har vundet præmier ved nærmest samtlige af sine starter det seneste år. Ved mellemrunden for 5-års heste opnåede ekvipagen en samlet karakter på 8,120 og dermed har de fået en plads ved finalestævnet på Blue Hors om 2 uger.

– Alle hestene er meget spændende, og jeg synes det er svært at sige hvilken en der er bedst, for de er virkelig gode allesammen. Hende på 7 har jeg jo allerede redet en del på, så hun er jo selvfølgelig den der er bedst lige nu, men ham på 5 har også fået præmie nærmest hver gang vi har været afsted. De 4-års har ikke prøvet så meget, men dem forventer jeg mig alle meget af, forklarer Susanne.

Copyright Ridehesten.com
Fruerings Saigon e. Blue Hors First Choice/Solos Landtinus (opdr. Stutteri Fruering v/Jan Storgaard). Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Indkøbt på Følauktion Nord
En af de 4-års heste, som Susanne har kvalificeret sig på, er indkøbt på Følauktion Nord. Det drejer sig om Skovdals Dexter e. Hesselhøj Donkey Boy/Blue Hors Romanov (opdr. Bjarne Skovdal), som ved mellemrunden opnåede en samlet karakter på 8,36. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I 4-års mellemrunden red Susanne det bedste resultat hjem på Fruerings Saigon e. Blue Hors First Choice/Solos Landtinus (opdr. Stutteri Fruering v/Jan Storgaard) og historien om ham er faktisk lidt sjov, fortæller Susanne:

– Saigon blev købt som 1 års, da vi manglede en legekammerat til Dexter. Vi havde selvfølgelig set ham inden vi købte ham, men der er jo ikke ret mange 1 års hingsteplage der ser godt ud, så vi havde ikke forventet, at han ville blive så god. Men han er vokset godt til og blevet virkelig god. 

Fruerings Saigon opnåede samlet 8,74 i karakter ved mellemrunden, og han gik dermed videre derfra som den fjerdebedste. Den sidste af de 4-årige heste, som Susanne har kvalificeret, er Åtoftens Dancing Memory e. Era Dancing Hit/Benetton Dream, som ejes i samarbejde med avlerne Annette Bugge og Claus Hansen, og som ved mellemrunden opnåede en samlet karakter på 8,28. 

Copyright Ridehesten.com
Uno San Marino e. San Amour/Uno Don Diego (opdr. Stutteri Uno ApS). Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Ville ønske hun kunne beholde alle
Med så gode ungheste i stalden, så lover det godt for fremtiden i Susannes stald, og hvis det stod til hende ville hun selvfølgelig gerne beholde dem allesammen. 

– Hvis du spørger mig skal de blive hos mig altid, men hvis du spørger Steffen, synes han nok de skal sælges, siger Susanne og griner. 

– Vi driver jo en forretning, så selvfølgelig er alt til salg til den rette pris og det rette hjem. Hvis man sælger en af dem godt, kan man jo også bedre tillade sig at beholde de andre. 

Ser frem til finalen
For nu kan Susanne glæde sig til at deltage med alle fem ungheste ved finalen, som finder sted hos Blue Hors i uge 41. 

– Jeg glæder mig til finalen, og jeg er taknemmelig over mit team, som har hjulpet mig til at kunne det her. Jeg er stolt af, at vi sammen har kunne gøre alle fem heste klar. 

Copyright Ridehesten.com
Skovdals Dexter e. Hesselhøj Donkey Boy/Blue Hors Romanov (opdr. Bjarne Skovdal). Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen