Succesfuld stævnedag i Karlslunde

03-03-2024 21:43

Der er i dag blevet redet klasser fra MB1 til Grand Prix til landsstævnet på Karlslunde Rideklub. Rune Willum tog sejren i dagens højeste klasse

Nyheden fortsætter efter annoncen

Karslunde Rideklub, der ligger i Karlslunde på Østsjælland, havde denne weekend inviteret til landsstævne i dressur. Lørdag stod i ponyernes tegn, mens søndag var dedikeret til hestene –  og det var faktisk første gang, at klubben afholdte B–stævne for heste. De har dog masser af erfaring fra ponylandsstævner. Weekenden er gået særdeles godt, fortæller Gitte Johansen, der er medarrangør:

– Der har bare været så fin opbakning og glade folk. Der har været mange tilskuere, og hvor er det skønt, at folk bakker op. Der er næsten ikke noget vildt at fortælle, fordi det hele bare er gået glidningsfrit her i weekenden – og det siger jeg ikke bare, fordi jeg er stævnearrangør, lyder det fra Gitte, der også siger: 

– Dommerne har givet udtryk for, at der har været ridemæssig høj kvalitet, og der er egentligt bare blevet vist fin ridning hos hest og pony. 

De unge sejrede i MB1
Dagens første klasse stod på MB1, hvor top tre blev styret af juniorrytterne. Gry Dietz Viborg vandt på DV–vallakken Sauternes e. Sezuan/ Londonderry (opdr. Lena og Ulrik Kristensen), der tidligere er blevet redet af hendes mor Janni Dietz samt Cathrine Dufour. De red til 71,487%. Hun blev efterfulgt af Cornelia Munch Sinding, der sammen med Lord Hamilton sikrede sig den blå roset med 71,126%. Josephine Gert Nielsen og Bravio Bianco tog sig af tredjepladsen med 70,991%%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dagens næste klasse var Prix st. George, som blev vundet af berider Carina Nevermann Torup og Lennon 49 med 72,149%. Helene Melsen fulgte efter, da hun sammen med Ranger e. Skovens Rafael/ Tailormade Temptation, der i øvrigt har samme avler som Sauternes, red til 70,965%. Tredjepladsen gik til Heidi JensenHarry.

Dagens højeste klasser
Der var både Intermediare 1 og Grand Prix på programmet i dag. I den førstnævnte af klasserne tog berider Michael Søgaard sig af sejren sammen med den 10–årige DV–hest Lord Fountain e. Fredendals Fountain/ Gribaldi (opdr. Christina Cruft & Lars Stub). På den anden og sidste af placeringerne fulgte Nadja Aaboe Sloth, der havde medbragt en af sine yngre heste, den kun 8–årige Satchmo e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Future Cup (opdr. Erik Mølbak) – de fik 69,868% for deres ridt i dag.

Midt på eftermiddagen var det blevet Grand Prix tid med 13 ekvipager til start. Rune Willum nuppede førstepladsen med den 12–årige DV–hoppe Hevringsholms Delaya DWB e. Era Dancing Hit/ Blue Hors Hertug (opdr. Anne-Sophie Høyer Christensen). De red til 70,200%, hvilket sikrede dem deres første sejr i sværhedsgrad 8 på landsstævne–niveau. Sidste klasses vinder Michael Søgaard blev i denne klasse placeret som nr. to sammen med Jukebox e. Jazz/ Rubinstein I (opdr. Jytte Kolster), der i dag havde sin Grand Prix debut. Parret vandt i 2022 Bundgaard x Trolle Cup finalen, og de viste med deres 67,700% i dag, at de er godt på vej på det næste niveau. Lige bagefter kom Karoline Louise Skøt med 67,500%. Hun blev sammen med Midtgaards Zamir e. Zardin Firfod/ Michellino (opdr. Lene Midtgaard Ankersborg) nr. tre.

Til september holder Karlslunde landsstævne igen, men for nu er dressurrytterne taget hjem og pynten pillet ned; og arrangørerne kan gå glade i seng, lyder det fra Gitte Johansen, der er yderst tilfreds med weekenden.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen