Stutteri Enshøjs jubelår

07-04-2015 13:26

Annie og Klaus Fogh driver stutteriet Enshøj i Nordjylland. De har avlet heste på Stutteri Enshøj siden 1978, men 2014 blev et sandt jubelår for avlerparret

Copyright Ridehesten.com
Annie og Klaus Fogh fra Stutteri Enshøj.

Klaus Fogh har avlet heste siden slutningen af 60’erne, men det var først efter han blev gift med Annie, som han mødte på rideskolen, at parret i 1978 etablerede sig på en smukt beliggende gård på Enshøjvej i Mejlby i Nordjylland, og dermed blev stutterinavnet ”Enshøj” tilknyttet navnene på hestene opdrættet på gården.

Parret indrømmer blankt, at den mere seriøse avl først for alvor blev startet, da de i 1981 købte hoppen Fatima af Hvarre ERDS 3159. En hoppe med et fantastisk temperament og stor gangformåen, og hun har selv, og via sit afkom, haft uvurderlig betydning for stutteriet, hvor man nu venter på sjette generation efter hende. Fatima var efter Fleuret (Florentiner II) og Aleksander, og dermed gav hun nogle særdeles stærke gener videre til sine 19 afkom.

2014 blev et sandt jubelår for avlerparret – de solgte fem heste, fik en opdrættermedalje i sølv og så gik tre af stutteriets heste videre til mellemrunden i dressurchampionatet.

Magasinet Ridehesten har talt med avlerparret og du kan læse meget mere om deres avlsarbejde, erfaringer med hestesalg og meget meget mere i magasinets aprilnummer.

Læs meget mere i magasinet Ridehestens aprilnummer.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen