Større omsætning end nogensinde tidligere

25-08-2018 23:37
Avl

Dansk Varmblods Elitefølauktion satte nye rekorder på flere fronter. Ikke blot med alletiders dyreste føl, men også med super gennemsnitspris på springføllene og største omsætning nogensinde

Auktionarius Casper Cassøe og speaker Flemming Schultz var i absolut storform og fik sammen skabt en festlig stemning og fik auktionen over 64 føl til at gå i rask fart med kvikke og flydende budrunder på Dansk Hesteforsikrings Elitefølauktion. Det resulterede i en flot salgsprocent 84% og en forrygende gennemsnitspris på 15.962 euro (119.068 dkk). Den samlede salgspris androg hele 830.000 euro (6,2 mio dkk).

Copyright Ridehesten.com
Årets Dressurhingsteføl gik til Helgstrand Dressage.

Aftens første højdespringer blev Årets Dressurhingsteføl Diaz Skovvang efter verdensmesterhingsten D’Avie. Buddene kom raskt op over 40.000 euro, og det blev faderhingstens ejer, Helgstrand Dressage, der fik sidste bud på 45.000 euro for det dejlige hingsteføl fra Marie Hedegaard Pedersen.

Dyreste springføl blev Charlotte Kondrups klasse hingsteføl med den olympiske avlslinje Cornet Obolensky - Baloubet du Rouet - Cento. Føllet gik for 26.000 euro til konstellationen Henrik Hansen og Jack Munch Christiansen.

Netstutteriets Fazza efter storproducenten af topføl, Franklin, og en hoppe, der er helsøster til Sezuan, blev ikke blot denne auktions dyreste føl, men alletiders dyreste auktionsføl på Elitefølauktionen. Helgstrand Dressage trak det længste strå, og det kostede intet mindre end 121.000 euro, hvilket er lidt over 900.000 dkk.

Årets Dressurhoppeføl Remember Me e. Blue Hors Don Olymbrio/ Sezuan blev ventet i spænding, og som ventet var der flere, der havde forelsket sig i det dejlige føl. En af dem er den danske landsholdsrytter, Anne Zibrandtsen, der fik hammerslag på 80.000 euro svarende til knap 600.000 dkk.

– Vi har et hoppeføl derhjemme, så vi var på udkig efter endnu et godt hoppeføl, som hun kan gå med. Min mor havde et særligt godt øje til Franklini, som vi købte, og jeg kunne specielt godt lide Remember Me, der er en rigtig dejlig type og som viste sig rigtig godt i eftermiddag, fortalte Anna Zibrandtsen, som flere gange tidligere har handlet på Elitefølauktionen.

Der var gennemgående rigtig gode priser på kollektionens fremragende springføl. Familien Rasmussen bag Team Frandsberg, Hobro, var så imponeret af den høje kvalitet, at de købte intet mindre end seks springføl.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen