Stjerner i dressuravl og -sport tager afsked i julen

22-12-2017 12:31

Camilla Tiefensee Schrøder

Avl

Hannoveranerhingsten Lancet og westfalerhingsten Florett As, to store stjerner på den internationale dressurhimmel, er gået bort

Copyright Ridehesten.com
Emma Hindle på Lancet ved OL i Hong Kong 2008. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

To betydningsfulde hingste er i disse dage gået bort.

Lancet opfyldte drømme
Hannoveranerhingsten Lancet e. Wenzel/Shogun (opdr. Jürgen Clasen Blender) blev 24 år gammel.

Hingsten konkurrerede internationalt helt til den var 18 år, og i løbet af sin karriere nåede den både at bringe to forskellige ryttere til OL, nemlig hollandske Imke Schellekens-Bartels (Athen 2004) og britiske Emma Hindle (Hong Kong 2008).

Lancet toppede sin karriere med Emma Hindle i sadlen. Ekvipagen deltog bl.a. i EM 2005, 2007 og 2009 og ved WEG 2006, og sidst men ikke mindst var de den bedst placerede britiske ekvipage ved OL i Hong Kong 2008, hvor de kom på en individuel syvendeplads. Året efter OL var de med til at vinde EM-sølv med det britiske hold i Windsor.

– Lance var den hest, der opfyldte mine drømme, har Emma Hindle udtalt til Horse&Hound.

Som 18-årig blev hingsten pensioneret fra sporten for at overgå til avlen på Emma Hindles Brookhouse Stud, hvor den bl.a. blev far til hollandske Patrik van der Meer's europæiske EM-guldmedaljevinder, Uzzo.

Copyright Ridehesten.com
Florett As med Patrik Kittel i sadlen ved Falsterbo Horse Show 2010. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Florett As-afkom topper verdensranglisten
Den 20 år gamle westfalerregistrerede hingst Florett As e. Florestan/Urofino (opdr. Günter Stegermann) har også sagt farvel. Eurodressage beretter, at hingsten, som var ejet af Gestüt Peterhof, blev aflivet pga. alvorlig sygdom.
– Al pleje og dyrlægehjælp virkede ikke længere. Af respekt for hesten og efter dyrlægernes anbefaling har vi valgt at lade ham gå bort, udtaler Arlette Jasper-Kohl og professor Edwin Kohl ifølge Eurodressage.

Florett As blev kåret som i Westfaleravlsforbunndet som 2-års, og efter at have konkurreret i med succes i de tyske Bundeschampionater, blev den trænet op til Grand Prix-niveau i Holland under rytteren Leida Collins-Strijk i starten af 00'erne. Fra 2007 blev den solgt til Arlette og Edwin Kohl i Tyskland, hvor den bl.a. konkurrerede internationalt med Patrik Kittel i sadlen.

Den sorte hingst, som blev pensioneret fra sporten i 2012, har produceret flere dressurheste på topplan. Den er bl.a. far til Verdades, der i øjeblikket ligger nummer 4 på verdensranglisten med amerikaske Laura Graves. Af andre heste på Grand Prix-niveau kan nævnes Verdi de la Fazenda (Joha Rock), Wild Dancer (Kathy Priest), Zonnenkoning (Katie Poag) og Chi La Rou (Nicole Smith).

Læs mere om Florett As her.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev