Stevens og Rüsen vinder det tyske mesterskab

11-06-2018 07:31

I tyske Balve var det ikke kun de tyske mesterskaber i dressur der blev afviklet. De tyske mesterskaber i springning blev også afviklet. I Tyskland er de tyske mesterskaber i springning delt op mellem kvinder og mænd – hvor kvinderne dog godt må deltage i mændenes mesterskab. Det blev Mario Stevens og Angelique Rüsen der vandt hvert deres mesterskab

Copyright Ridehesten.com
Mario Stevens. Arkivfoto.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der var lagt op til et brag af en finale, da de bedste tyske ryttere skulle mødes i den afgørende springning. Springene var i maksstørrelse, og linjeføringen var til at tage og føle på. Trekombinationen sidst på banen med tripelbarre ind gav flere problemer, men det blev Mario Stevens på Talisman de Mazure e. Quaprice/Alcamera la Silla der over de fire runder red med færrest fejl.

Men det var tæt på, at Mario Stevens ikke kunne hænge guldmedaljen om halsen. Efter at have ligget i toppen af klassementet sammen med Markus Beerbaum, Carsten-Otto Nagel og Marcus Ehning, var det meget lidt der skilte de enkelte ryttere. På vej ind i finalen havde Mario Stevens samlet sig i alt 2 tidsfejl, og han valgte at ride en sikker tur hele vejen rundt – men det midterste element i trekombinationen var tæt på at koste en bom for parret, da Talisman de Mazure lagde et forben på bommen, så der gik et gisp igennem publikum. Men bommen blev liggende, og med endnu en tidsfejl på kontoen, skulle det vise sig at han blev eneste rytter, der havde overvundet samtlige forhindringer fejlfrit i alle fire runder - men dog med en tidsfejl i tre ud af de fire runder.

I de tyske mesterskaber rides der ikke omspringning ved ligeplacerede om sølv- og bronzemedaljen. Her blev det Guido Klatte jr. der red en helt suveræn finalerunde på Quidam de Revel-sønnen Qinghai med Cordalme Z til morfar, og med den hurtigste tid i finalerunden, blev han den hurtigste med samlet fire fejl. Det rakte til sølvmedaljen i det fornemme felt.

Det blev Michael Kölz, der med Anpowikapi e. Askari/Raphael kunne modtage bronzemedaljen, efter at han i lighed med Guido Klatte havde fået 4 fejl om fredagen i anden runde. Men med en lidt langsommere tid end Guido Klatte Jr.’s, rakte det i stedet til bronzemedaljen.

Resultatlisten fra det samlede mesterskab kan ses her.

Kvindernes mesterskab
Hos kvinderne var der efter tre runder to ligeplacerede om guldet. Det var Angelique Rüsen på Revnir e. Ricardos/Rombach og Inga Czwalina på Cezanne e. Cardenio/Acobat II, som derfor skulle mødes i en omspringning. Hver især havde de fået en enkel tidsfejl i finalen i forsøget på at overvinde alle forhindringerne fejlfrit.

I omspringningen skulle det vise sig at være fejlene og ikke tiden der blev afgørende. Inga Czwalina fik godt nok den hurtigste tid, men med otte fejl i bagagen i omspringningen var det ikke godt nok, da Angelique Rüsen i stedet red med fire fejl. Det betød at Angelique Rüsen vandt guldet, mens at Inga Czwalina nærmere tabte guldet men trods alt stadig fik sølvemedaljen.

Julia Schönhuber fik bronze, efter at hun var den eneste anden rytter der også var lykkedes i at ride alle runderne fejlfrit. Med en tidsfejl i anden runde og to tidsfejl i tredje runde, sluttede hun med tre fejl og endte dermed foran de andre, der havde fået fire fejl.

Den samlede resultatliste kan ses her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen