Stævnet ved Store Hestedag er i gang

01-09-2023 18:35

I forbindelse med Store Hestedag i weekenden afholdes der stævne i både springning og dressur. Stævnet rummer ekvipager på et bredt niveau og er allerede i fuld gang

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Maria Frandsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Optakten til Store Hestedag er i gang. Som en del af weekendens store begivenhed i Roskilde afholder Store Hestedag også C- og D-stævne i både springning og dressur. Roskilde Dyrskue, som er arrangørerne bag begivenheden, har sørget for, at der findes klasser for ryttere og heste på alle niveauer.

Dressurklasserne spænder helt fra D-klasser på LD-niveau og op til PRM- og MA-klasser samt Intermediare I Kür på C-niveau, og der er derfor mange ekvipager til start på forskellige niveauer. Det samme gælder også for springklasserne, hvor der både er klasser startende fra 40 cm for pony og hest samlet og op til MB1* for hhv. pony og hest.

Copyright Ridehesten.com
Der afholdes både dressur- og springklasser i mange forskellige niveauer. Foto: Ridehesten.com/Maria Frandsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Stævnet afholdes sideløbende med en række andre aktiviteter, der alt sammen finder sted på Roskilde Dyrskueplads. I morgen skydes Store Hestedag i gang med et stort udvalg af aktiviteter, der blandt andet indebærer clinics om både heste og hunde, bedømmelser af heste og hunde, diverse opvisninger, konkurrencer og aktiviteter for børn. Både lørdag og søndag vil Det Store Hesteshow finde sted, hvor man blandt andet kan overvære den spektakulære franske frihedsdressur ved Anne-Gaëlle Bertho fra Frankrig.

Lørdag vil der være både shetlands- og welshskue, mens der både lørdag og søndag vil blive udpeget en hest eller pony, som opnår titlen som dagens hest eller pony. Derudover vil der blive afholdt DM i Grooming, hvor der både er klasser for voksne og børn.

Læs mere om programmet her.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen