Stærke military-præstationer i Polen

14-10-2024 16:42

Mens dressurrytterne i den forgangne weekend har tørnet sammen på Stutteri Ask og springrytterne er draget til varmere himmelstrøg, ja så har tre unge militaryryttere været til internationalt stævne i Polen. Her er det blevet til flotte præstationer og placeringer

Copyright Ridehesten.com
Annika Andersen sammen med DV-vallakken Apollo Creed. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen

I Strzegom, Polen, har der i den forgangne weekend været internationalt militarystævne. Her var Danmark flot repræsenteret af tre dygtige, unge ryttere, der alle leverede flotte resultater. Torsdag var hestene igennem vet-tjek og senere på dagen var første dansker i ilden. 

Det var nemlig danske Annika Andersen sammen med DV-vallakken Apollo Creed e. Bøgegårdens Apollo/ Solos Landtinus (opdr. Pia Gørtz Augustinus), der skulle på banen i dressuren i CCI2*-L som start nummer tre. Efter en fin dressur med et par småfejl fik ekvipagen 34,6 strafpoint, hvilket svarer til 65,4%. Det lagde dem ind på en foreløbig 16. plads. Men i military kan alt ske, og fredag var det atter tid til, at Annika og Apollo Creed skulle på banen, denne gang skulle de i terrænet. Her havde parret en superfin tur, hvor de endte med 2,4 fejl, og dermed blev deres samlede strafpoint altså 37 inden springningen. Med turen i terrænet rykkede ekvipagen sig op på en flot femteplads. Lørdag var det tid til, at Apollo Creed igen skulle igennem vet-tjek for at sikre sig, at han var helt klar til springningen senere på dagen, og heldigvis var hesten i topform. På springbanen røg en enkelt forhindring, hvilket placerede parret på en samlet sjetteplads ud af 18 stærke ryttere. 

Copyright Ridehesten.com
Annika og Apollo Creed endte samlet som nummer seks. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen

En anden dansker, der havde taget turen til Polen, var den regerende nordiske mester for ponyer, Clara Hørby-Schow med sin pony Hesteklewa Be My Smokey e. Hohnhorst Jordan/ Hesteklewa Wild Donovan. Parret skulle ligesom Annika og Apollo Creed også i ilden for første gang torsdag, hvor de startede med dressuren. Her fik ekvipagen 34,1 strafpoint, hvilket svarer til 65,9%. Turen på dressurbanen placerede parret på en foreløbig 10. plads inden fredagens tur i terrænet. Her havde parret en rigtig god tur, indtil forhindring nummer 10, hvor de desværre misforstod hinanden, og derfor havde en refusering. Det gav 26,4 strafpoint med ind til lørdagens springning, hvor Hesteklewa Be My Smokey først skulle igennem vet-tjek. Efter et godkendt vet-tjek skulle Clara og Smokey ud på sidste del af konkurrencen, nemlig springbanen. Her havde parret en flot tur med en enkelt bom, hvilket placerede dem på en samlet syvendeplads i et stærkt felt af 14 ryttere. 

Copyright Ridehesten.com
Clara Hørby-Schow med sin pony Hesteklewa Be My Smokey. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen

Tredje og sidste rytter, der var draget til Polen, var danske Petrea Hyldgaard Thomsen, der havde taget tre heste med i CCI1*-intro. Dog var heldet ikke helt med Petrea, der desværre kun fik én ud af tre heste med hele vejen til søndagens terræn. Det var hoppen Chili V e. Come Back II/ Matador, der efter dressuren havde lagt sig i top-3 af konkurrencen med blot 31,5 strafpoint, svarende til 68,5%. I lørdagens springning gik det dog knap så godt for ekvipagen, der samlede sluttede med 16 fejl og dermed røg helt ned på en 26. plads. Søndag rejste parret sig dog og red en flot fejlfri tur i terrænet. Med weekendens præstation endte parret på en samlet 18. plads ud af 40 ekvipager. 

Copyright Ridehesten.com
Petrea Hyldgaard Thomsen fik én ud af tre heste med i terrænet, nemlig Chili V. Her ses hun med hesten Kim Possible. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen

Du kan se stævnets start- og resultatlister her. 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner