Springsporten erobrer nyt terræn i Abu Dhabi

02-02-2010 14:59

Maja Golles

Danmark har fået en eksklusiv invitation som 1 ud af 11 nationer, når ridesporten erobrer nyt terræn i Abu Dhabi. Verdens bedste springryttere samles nemlig for første gang i den nye 5-stjernede turnering ”President of the UÆ Showjumping Cup” i Emiratet Abu Dhabi den 3.-6. februar.
Copyright Ridehesten.com
Den kommende weekend vil afsløre, om Andreas Schou/Chicago og de øvrige danske ryttere og heste bliver flyvende i Abu Dhabi. (Foto: Rideheste.com)

Deltagere fra 17 nationer, heriblandt Danmark, er taget til emiratet Abu Dhabi for at deltage i den nye 5-stjernede holdturnering ” President of the UÆ Showjumping Cup”, der afholdes af De Forenede Arabiske Emirater i Abu Dhabi d. 3. – 6. februar. Det danske hold består af Tina Lund, Jennifer Pedersen, Andreas Schou og Christian Schou. Konkurrenterne kommer både fra kendte hestenationer som Holland, Sverige, Tyskland, men også fra mindre kendte lande som Jordan, Saudi Arabien, Libanon, Syrien og De Forenede Arabiske Emirater. Landstræneren: ”Dansk springsport internationalt anerkendt” Danmark er som blot én ud af 11 nationer blevet inviteret til Abu Dhabi. Invitationen inkluderer både flybillet, ophold, transport, m.m. og det er dermed en stor anerkendelse af dansk springsport, mener landstræner Achaz von Buchwaldt:”Det er dejligt og en stor succes at få en invitation til sådant et arrangement, og det vidner om Danmarks gode ry i udlandet. Vi har vundet mange Nations Cups, og de danske ryttere rider altid flot og repræsenterer landet godt. Vi har et ungt og dygtigt team, og vi vil ride godt og se godt ud,” udtaler landstræneren. De danske ryttere er netop taget med flyet fra Belgien, og melder at alt går godt på trods af de store snemasser i Europa. Samlet præmiesum på 3,75 mio. kr. Med en samlet præmiesum på 500.000 euro/3.750.000 kr. er den nye holdturnering i springning allerede blevet populær blandt springrytterne med 57 deltagere, heriblandt nogle af verdens bedste ryttere. Højdepunktet i turneringen bliver uden tvivl lørdagens Grand Prix klasse, hvor finalen i ”President of the UÆ Showjumping Cup” afholdes med en samlet præmiesum på 300.000 euro svarende til ca. 2,25 mio. kr. Abu Dhabi udvider for kultur, sport og turister Med store turistprojekter og sportsanlæg som "President of the UÆ Showjumping Cup", Formel 1 banen Yas Marina Circiut, kulturelle projekter som Louvre Abu Dhabi og et nyt Guggenheimmuseum forbereder emiratet sig på en fremtid med gæster fra alle lande. At ridesporten fremover også vil fylde programmerne er der ingen tvivl om. Emiratet Abu Dhabi har i forvejen stærke traditioner inden for distanceridning og væddeløbssport, mens interessen for springning er i kraftig vækst. Kilde: Dansk Ride Forbund

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen