Sportsrideskolen står i flammer

26-03-2014 23:09

Der er brand på Sportsrideskolen, hvor Gentofte Rideklub har hjemme. Alle heste er reddet ud, og de foreløbige meldinger lyder, at hverken mennesker eller dyr er kommet noget til

Copyright Ridehesten.com

Her til aften er der udbrudt brand på Sportsrideskolen i Gentofte. Ilden brød ud i Gentofte Badmintonhal - hvor rygter går på, at ilden startede i et elskab - omkring klokken 21, hvorfra det spredte sig de kun cirka 10 meter til det ene af rideskolens ridehaller.

Badmintonhallen er nu næsten nedbrændt, men der er endnu ingen forlydender om, hvor slemt det står til med rideskolen, idet at brandvæsenet og beredskabet har afspærret området, mens de kæmper mod ilden.

Da ilden blev opdaget, var der mennesker til stede i staldene, og de fik hurtigt slået alarm til opstalderne og evakueret de cirka 90 heste, der har hjem på Sportsrideskolen. Ingen af hestene er løse, men står nu rundt omkring i private villahaver, fortæller Jakob Leth, som er taget ud til rideklubben for at hjælpe til.

- Naboerne er meget hjælpsomme. Der er en mand herude, som ikke har noget med heste at gøre i sin dagligdag, men nu har 30 af dem på sin græsplæne, fortæller han.

Hesteejere og frivillige er nu i gang med at flytte hestene til midlertidige opstaldningssteder. Brandvæsenets afspærringer betyder dog, at hesteejerne ikke kan bruge deres egne trailere, men der er hjælp udefra, idet blandt andet Søren Truelsen fra Capacity er kørt til stedet med sin lastbil.

- Vi har netop fået go for, at hestene kan komme ned på Charlottenlund Travbane i nat, fortæller Jakob Leth.

TV2 har en kort video fra stedet HER.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen