Sportsheste er målet med vores avl

06-09-2018 08:02

En dressurhest med Langholt som en del af sit navn vil fange mange dressurentusiasters anerkendende opmærksomhed, og vi har sat os for at vide mere om historien bag disse heste avlet af Bente Graasbøll og Ole Magnus Jensen i Dansk Varmblods region 4

Copyright Ridehesten.com
Bente Graasbøll og Ole Magnus Jensen

Når man taler med Bente Graasbøll og Ole Magnus Jensen om deres hesteavl, er man ikke i tvivl om, at de ved, hvad de vil med deres hesteavl, men de påstår selv, at de ikke altid har været så vise. Faktisk mener de slet ikke, at det er værd at skrive om deres hestehold, før de i 1995 erhvervede sig hoppeføllet Why Me, som viste sig at blive starten på et succesfuldt avlereventyr.

Et filmklip er ikke nok
Bente og Ole har to voksne børn, som ikke er interesseret i heste, og de indrømmer, at hesteinteresseren er eskaleret, efter børnene er flyttet hjemmefra. Det har dog altid fyldt meget, og Bente erindrer flere familiefester, hvor Ole har forladt selskabet for at hente sæd i Tyskland. Sådan er det, når man er passioneret avler.
- Når vi skal finde en hingst til vores hopper, går vi efter, at hingsten har tre gangarter af god kvalitet, et godt temperament, og at den fungerer i ridning, eller har bevist, at dens afkom gør, fortæller Ole.

Han bruger gerne tid på at studere udbuddet af hingste og sætter pris på at kunne finde YouTube-videoer af hingstene som yngre for at studere deres bevægelsesmønster på et tidspunkt, hvor rytterpåvirkning har været minimal.
– Vi skal som minimum se hingsten under rytter, og et filmklip er ikke nok. Så når vi har brugt hingste fra Tyskland, har vi været nede at besigtige dem, fortæller Ole.

Læs meget mere og artikel i sin fulde længde om Stutteri Langholt. som blandt andet har avlet fantastiske Zhaplin Langholt, i det nyeste blad af Ridehesten. Det kan købes HER

Læs også

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen