Spændende DM står for døren

07-08-2023 18:39

Annika Knudsen Lorentsen

I denne uge afholdes der DM for senior og Agria DRF Mesterskaber for junior-, ung- og U25-ryttere hos Stutteri Ask, og det er spændende startfelt i alle fire aldersgrupper

Copyright Ridehesten.com
Caroline Knudsen med Landlyst Callicon. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fra på onsdag starter det første DM-stævne hos Stutteri Ask, som har fået tildelt afholdelsen af mesterskabsstævnet i en årrække. Onsdag byder på almindelige landsstævneklasser, og her vil nogle af mesterskabsrytterne med al sandsynlighed ride en opvarmningsklasse. 

Torsdag skal de første mesterskaber rides i gang, når ungrytterne og U25-rytterne begge skal i aktion i deres indledende klasse i mesterskabet. Fredag er det juniorrytterne og seniorrytterne der skal ride deres første klasse i mesterskabet, mens finalerne afholdes i weekenden. 

Her byder lørdagen på afgørelsen i mesterskaberne for ung- og U25-rytterne, mens søndagen byder på finalerne for henholdsvis junior og senior. 

I mesterskabet for ungryttere, er der i skrivende stund tilmeldt 20 ekvipager, heriblandt tidligere mesterskabsmedaljetagere (for junior), eksempelvis Line Busk Heltborg og Josephine Sandgaard Mørup. I U25-rytternes mesterskab er der tilmeldt 18 ekvipager, og blandt dem finder man blandt andre den danske mester for netop U25 fra 2021 Benedikte Rie Truelsen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I juniorrytternes mesterskab er der tilmeldt 19 ekvipager, og på startlisten finder man blandt andre regerende indendørs mester for junior, Caroline Knudsen. 

Copyright Ridehesten.com
Lars Nørgaard Pedersen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Stort seniorfelt
Seniormesterskabet er det mesterskab, hvor der er tilmeldt flest ekvipager. Her er der i skrivende stund tilmeldt 27 ekvipager. 

I blandt deltagerne finder man blandt andet den tredobbelte danske mester og kommende EM-ekvipage, Lars N. Pedersen med Bøgegården Gladiola e. Bøgegårdens Graf's Stakkato/ Bøgegårdens Apollo (opdr. Stina og Jørgen Schmidt). Denne ekvipage får uden tvivl kamp til stregen, når de møder konkurrence fra andre ryttere, som de seneste måneder har haft stor succes internationalt. 

Det drejer sig eksempelvis om ryttere som Caroline Rehoff Pedersen, Martin Neergaard, hjemmebanerytter Søren Møller Rohde og Kasper H. Hansen, for blot at nævne nogle. 

Se de fulde startlister her. 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner