Schou og Darc 8'er i Riyadh

27-10-2023 21:23

Annika Knudsen Lorentsen

Andreas Schou har her til aften leveret en flot fejlfri runde i sadlen på Darc de Lux, og sammen med holdkammeraten Abdel Saïd sikrede han holdet Istanbul Warriors en flot sæsonafslutningen i Global Champions League, ligesom han sikrede sig en individuel ottendeplads

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou ved World Cup Herning sidste uge. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

En spændende Longines Global Champions Tour og Global Champions League sæson er ved at nå vejs ende, og i denne uge er en stor del af verdens bedste springryttere samlet i Saudi Arabiens hovedstad Riyadh til sæsonfinalen på den prestigefyldte turnering. Det sker inden de igen mødes om en lille måned ved den store finale, Prague Playoffs. 

I Riyadh er der meget på spil, da det er her, at det afgøres hvem der vinder sæsonens ranglister, og som dermed sikrer sig en ekstra stor sum præmiepenge. Det kan I læse mere om her.

Dagen i dag har budt på Global Champions League, og her har danske Andreas Schou, som er en del af holdet Istanbul Warriors, været med til at sikre en flot afslutning på sæsonen for holdet. Det har han sammen med holdkammeraten, belgiske Abdel Saïd

Holdkonkurrencen blev som normalt afviklet over to runder, hvor der i begge runder, var to ekvipager fra hvert hold til start. I dagens første runde, hvor banen havde en højde på 155 cm, red Andreas Schou hesten Billy Matador e. Billy Mexico/ Animo med to nedslag, mens Abdel Saïd red fejlfrit i sadlen på Bonne Amie e. A Big Boy. En hel del hold leverede fejlfrie resultater i denne første runde, og dermed lå Istanbul Warriors ikke i top inden den afgørende anden runde.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Darc de Lux. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

I anden runde blev niveauet hævet og med en forhindringshøjde på 160 cm blev langt flere ryttere udfordret, dog ikke de to fra Istanbul Warriors. Andreas lagde flot ud med en fejlfri runde i sadlen på den velspringende hingst Darc de Lux e. Darco/ Contender (opdr. Morten Augustinus), og lige efter gjorde Abdel Saïd og Bomme Amie dem kunsten efter. 

De to fejlfrie runder sikrede, at holdet avancerede meget i den samlede stilling, og i sidste ende sluttede holdet på en flot sjetteplads ud af de 16 hold. Sejren gik i dag til Riesenbeck International, som med dagens resultat sikrede sig den samlede sejr på sæsonens rangliste. 

Andenpladsen i den samlede stilling gik til Paris Panthers, mens Madrid in Motion sikrede sig tredjepladsen. Andreas' hold Istanbul Warriors sluttede på en samlet tiendeplads for sæsonen. De fire bedste i den samlede stilling er direkte videre til semifinalen ved Prague Playoffs, mens de øvrige 12 skal igennem en kvartfinale ved stævnet i Prag frem mod den endelige finale, hvor kun de seks bedste hold fra semifinalen får plads. 

Læs mere om reglerne for turneringen.

Den endelige stilling i GCL.

Individuel placering til Schou
Der var i alt 10 ryttere der formåede at ride fejlfrit i dagens anden runde i Riyadh. En af dem var Andreas Schou, og blandt de fejlfrie sluttede han og Darc de Lux på en flot ottendeplads. I alt var 47 ekvipager til start i den anden runde.

I morgen afsluttes stævne i Riyadh blandt andet med Longines Global Champions Tour Grand Prix of Riyadh, hvor Andreas og Darc de Lux kommer til start. Her er højden på forhindringer igen 160 cm med en eventuel omspringning, hvis flere ekvipager gennemfører banen fejlfrit.

I videoen nedenfor kan I se Andreas og Darc de Luxs flotte runde fra i dag. 

Start- og resultatlister fra stævnet i Riyadh. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen