Skovture er ikke kun søndagstræning

30-07-2018 13:57

Her i sommervarmen er det ekstra hårdt at træne på ridebanen, men det behøver du faktisk heller ikke, for skovture er ikke kun søndagsridning

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er utrolig mange fordele ved at træne hesten i naturen. Det skaber træningsglæde hos både hest og rytter og er for langt de fleste mere inspirerende end ridebanen eller ridehuset.

Dressurmæssigt arbejder jeg meget i skoven med ligeudretning, parader, tilbagetræning, overgange, tempovekslinger, versader, traversader og ikke mindst changementer. Derudover er træning i naturen fantastisk - gerne på en længere distance eller i kuperet terræn, til at udføre intervaltræning for at forbedre konditionen. Der er utallige muligheder i den forbindelse med springtræning eller lange ture i skridt på restitutionsdage. Allrvigtigst er det at hesten får nogle kilometer i benene uanset niveau. Husk at ride lige meget på begge diagonaler i letridning og at skrifte galoppen, så hesten eller rytteren ikke bare vælger den foretrukne, lyder et godt råd fra Rikke Riis fra Equifysio.

Gode øvelser i naturen
Hesten har en mere naturlig fremdrift under træning i naturen, så ved galopøgning i let sæde er der alletiders mulighed for at anvende muskel- og led-arbejdet i en større bevægebane end normalt.

Skridtarbejde, hvor hesten arbejder i en løsgjort samt korrekt form og gerne med løse tøjler er en vigtig del af enhver træning i naturen. 

Galop anvendes til intervaltræning, men absolut også til at forbedre kvaliteten af  galoppen ved blandt andet at lave tempovekslinger, samt placere hoved/hals i forskellige positioner for at kontrollere at hesten er løsgjort.

Travøgninger er lette at indøve i naturen, da distancen man indøver det på er længere og igen pga. den naturlige fremdrift. Husk at øgninger efterfølges af afkortninger.

Brug for flere gode træningsøvelser i naturen? Så find november-udgaven af magasinet Ridehesten fra 2015 frem, hvor du kan finde masser af inspiration til din næste skovtur.

Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen