Skovens Tzarina under Isabel Werth

25-10-2022 08:52

DV-guldmedaljehoppen Skovens Tzarina blev for to år siden solgt til Østrig og har nu fundet vej til Isabell Werth, der netop har stævnedebuteret med den danske hoppe

Copyright Ridehesten.com
Skovens Tzarina under Betina Jæger. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Verdens mest vindende dressurrytter, tyske Isabell Werth, har det sidste par år erhvervet sig en del heste hos Helgstrand Dressage, og ifølge Eurodressage.com har Werth netop haft stævnedebut på DV-hoppen Skovens Tzarina, som den mange gange østrigske mester Victoria Max-Theurer købte hos Helgstrand i 2020.

Skovens Tzarina e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Schufro er født i 2014 hos Kirsten Bjerregaard Hansen og Jens Lund Pedersen som halvsøster til avlshingsten Skovens Rafael. På Dansk Varmblods Elitefølauktion købte Andreas Helgstrand Skovens Tzarina, der som 3-års blev kåret med opdrættermedalje i guld og blev årets dressurhoppe på Dansk Varmblods Eliteskue.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Frem til og med unghestechampionatet i 2019 blev Skovens Tzarina redet af berider Mette Sejbjerg Jensen, hvorefter Betina Jæger overtog tøjlerne og red samme år UVM for 5-års i Ermelo på hoppen, som Chateau de Fontaine v/Bolette Wandt i mellemtiden havde købt andel i. Den sidste optræden, hvor vi så Tzarina i dansk stævnesammenhæng, var ved championatsfinalerne for 5-års på Blue Hors.

Ifølge Eurodressage var Isabell Werth på indkøbstur i Danmark med sine elever i 2020, hvor Victoria Max-Theurer købte Skovens Tzarina, som dengang var 6 år. Nu er hoppen 8 år og havde sidste weekend stævnedebut med Isabell Werth i sadlen ved et stævne i Wickrath, hvor de opnåede 77,619% og vandt klassen på tysk S-niveau. Isabell Werth blev også nr. 2 på en DV-hest efter Blue Hors Zack, nemlig hingsten Zeffirelli MT, der tidligere hed Overgaard's Za Rak og har Londonderry som morfar (opdr. Tove og Ove Møller Nørgaard).

Resultat af klassen.

Copyright Ridehesten.com
Skovens Tzarina under Betina Jæger. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Læs også

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald