Skøn derbydag på Bækgaarden

07-07-2018 20:04

Annette Boe Østergaard

Et af de helt store højdepunkter ved Bækgaarden Horse Festival er derbyet, som her til aften blev afviklet for fyldte tribuner

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er blevet en tradition, at lørdag på Bækgaarden er derbydag. Den smukke stævneplads på har de sidste par uger summet af liv, og der har været flere tusinde starter på banerne. Bækgaarden Horse Festival har i år 7-års jubilæum, og derbyet har været en del af stævnet fra starten. Det er den samme bane, som møder deltagerne i derbyet hvert år.

Her til aften galt det TG HorseBoxes Derby, hvor 16 ryttere skulle igennem den 1100 meter lange bane, hvor deltagerne bl.a. mødte banket, achnergav samt ind- og udspring fra banen.
Hele tre ryttere klarede banen fejlfrit, og derbyet skulle hermed afgøres i en omspringning. Søren Møller Nielsen og Ci Ci Senjor Ask e. Cassini I var første mand i omspringning, hvor Søren lagde max pres på konkurrenterne ved at ride en lynhurtig nulrunde i tiden 39,88. Thomas Pihl Jensen og Medina e. Bonaparte Z fulgte efter og forsøgte sig også med et hurtigt tempo, men endte med 8 fejl. Camilla Fleidner Ernst og Lord Holstein e. Lord Z klarede heller ikke banen uden fejl, og med et nedslag endte Camilla på andenpladsen og Thomas Pihl Jensen indtog dermed tredjepladsen.

Det var tredje gang at Søren Møller Nielsen og Ci Ci Senjor startede derbyet på Bækgaarden. Alle tre gange har de klaret banen fejlfrit, men indtil i dag er det ikke lykkedes parret at vinde. Søren var meget tilfreds med dagens sejr, som var en perfekt optakt til næste uge, hvor parret er til start i derbyet ved Falsterbo Horse Show.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Resultat TG HorseBoxes Derby

Se resultater fra dagens øvrige klasser her

 

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing