Shutterfly er død 30 år gammel

28-01-2023 16:56

Annika Knudsen Lorentsen

Den legendariske springhest Shutterfly, som sammen med Meredith Michaels-Beerbaum har præsteret på topniveau i mere end et årti, er nu gået bort i en alder af 30 år

Copyright Ridehesten.com
Meredith Michaels-Beerbaum og Shutterfly ved EM i Mannheim 2007. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Shutterfly e. Silvio I/ Forrest xx er blandt verdens mest vindende springheste, og sammen med tyske Meredith Michaels-Beerbaum, har han turneret verden rundt i 12 år, inden han nød sin velfortjente pension. 

Den verdenskendte springhest overtog Meredith, da han var 6 år, og først da han var 18 år blev han pensioneret fra sporten, og siden har han nydt sit otium sammen med sin bedsteven, Checkmate e. Contender/ Pik Tube II, som ligeledes har været en af Michaels-Beerbaums topheste. 

Copyright Ridehesten.com
Meredith Michaels-Beerbaum og Shutterfly ved OL i Hongkong i 2008. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Meredith, der startede sin karriere som amerikansk statsborger, og siden skiftede til tysk, kan se tilbage på et utal af toppræstationer med Shutterfly. Ekvipagen har vundet flere medaljer, og tog blandt andet guld individuelt ved EM i Mannheim i 2007, bronze for både hold og individuelt ved VM i Aachen i 2006 og sikrede sig en individuel fjerdeplads ved OL i Hongkong i 2008. Derudover har ekvipagen flere gange vundet World Cup-finalen. 

Fakta
Shutterflys topresultater
  • 3 x vinder af World Cup finalen - 2005, 2008 og 2009
  • EM Guld i Mannheim 2007 -  individuelt
  • EM Sølv i Mannheim 2007 - hold
  • VM Bronze Aachen 2006 - individuelt
  • VM Bronze Aachen 2006 - hold
  • 4. plads ved OL i Beijing 2008
  • 2 x vinder af Top 10 finalen i Geneve
  • Vinder af Rolex Grand Prix i Aachen 2005

På sin Facebook-profil offentliggør Meredith, at Shutterfly er gået bort, kort efter, at han kunne fejre sin 30-års fødselsdag

– Det er med tungt hjerte, at jeg annoncerer, at vi har mistet Shutterfly denne morgen. Han var en unik og uerstattelig del af vores liv. Jeg var heldig at spotte Shutterfly som en umoden og talentfuld 6-års, og han kom til min stald få måneder efter. Jeg var privilegeret at tilbringe de næste 24 år af livet med ham, skriver hun blandt andet i opslaget, som I kan se nedenfor. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner