Severo forlader Danmark

16-08-2023 14:14

Efter ti år i Danmark flytter den spanske dressurrytter Severo Jurado Lopez og hans familie til Tyskland, hvor de har lejet en dressurstald 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jurado Dressage, der drives af spanske Severo Jurado Lopez og hans tyske kæreste Annika Damrau i nordjyske Dronninglund, flytter til en skønt beliggende hesteejendom, som parret har lejet i Riesenbeck, Tyskland. Ejendommen, der tilhører familien Möller, har 20 x 60 m ridehal, stor udendørs bane, skridtmaskine og velanlagte folde.

Vi har fundet et sted, hvor både vi og hestene får de optimale faciliteter, og samtidig er det nærmere mange af de store stævnepladser, fortæller Severo til Ridehesten.

Riesenbeck, der ligger vest for Osnabrück, er i 2023 aktuelt som stedet, hvor der afholdes EM i både dressur og springning. Severo er udtaget for Spanien til EM 2023 med vallakken Fuerstenglory e. Fürstenball/Rohdiamant, der ejes af svenske Juliette Ramel. Kort efter EM flytter Severo og familien til Riesenbeck pr. 15. september.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er sørgeligt for os at forlade Danmark, men det føles som den rigtige beslutning, fortæller Annika, der efter endt uddannelse flyttede til Danmark i 2015 for at bo sammen med Severo igen.

Severo har redet på internationalt Grand Prix-niveau i adskillige år, bl.a. hos Van Olst Horses i Holland og hos Helgstrand Dressage i Danmark, og han har repræsenteret sit hjemland ved OL i både 2016 og 2021. Han er også verdenskendt som en fremragende unghesterytter og en af de dressurryttere, der har vundet flest UVM-medaljer. Blandt andet har han vundet guld tre år i træk på DV-hoppen Fiontini og to år i træk på hingsten D’Avie. 

Kort forinden Severos deltagelse ved OL i Tokyo i 2021 blev han og Annika forældre til Paula, som i en alder af 2½ år til november bliver storesøster. Snart har Annikas familie ikke så langt at rejse for at se deres børnebørn, da de bor ca. to timer fra Riesenbeck.

Med Jurado Dressage og alle hestene flytter også to af Severo og Annikas hestepassere samt stævne-groom Line Thestrup Clausen, som har arbejdet for dem igennem fem år.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner