Seks flotte springhopper til Eliteskue

12-08-2024 20:02
Avl

Ved Dansk Varmblods sadelkåring i region 5 blev der udpeget seks hopper til den flotte finalering, og alle seks hopper fik invitation til KRAFFT Eliteskue

Copyright Ridehesten.com
Familien Schmidt (Jørgen og Stina) fra Bøgegården vandt titlen: Bedste Hoppe i region 5, med Bøgegårdens Last Corona redet af Rikke Nielsen. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hanswn

Alle hopper til bedømmelse var godt forberedte, og de gik fint rundt under rytter og viste et godt temperament og god ridelighed, fortæller talsmand for Avlsledelsen i springning Johnny Hansen. Han glædede sig også over en velafviklet løsspringning, hvor der blot var få, lette nedslag og en rolig afvikling. Og dette skyldes både de velforberedte hopper, og de dygtige hjælpere i hallen.

Copyright Ridehesten.com
Dagens dommer-team. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hanswn

Der blev fremstillet 15 3-års hopper og fem 4-års og ældre hopper. Samtlige hopper, på nær en enkelt som ikke var helt rengående under rytter og dermed blev taget ud af bedømmelse, bestod deres rideprøve, og alle opnåede kåring. Johnny Hansen bemærkede også, at der var flere ryttere, som selv ejede de hopper, de fremviste til kåring, og det er en glædelig udvikling.

Dommerholdet på Vilhelmsborg bestod af Johnny Hansen, Signe Wiese, Bo K. Møller og med Nicholine Ross Nielsen som sekretær.

Copyright Ridehesten.com
Bøgegårdens Last Corona fra Stina og Jørgen Schmidt og ejet af Jeppe Theodor Schmidt. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hanswn

Seks finalehopper og invitation til Eliteskue
Hele seks hopper i holdet af 3-års hopper blev udtaget til finaleringen, hvor der var flotte ærespræmier til alle finalister. Det var en imponerende finalering, dommerne havde udpeget, af velfungerende og meget velspringende hopper.

Da Dagens bedste hoppe skulle findes var dommerne ikke i tvivl. Det blev den højtstillede, ultra moderne Bøgegårdens Last Corona e. J Bøgegårdens Zidane/Carano fra Stina og Jørgen Schmidt og ejet af deres søn Jeppe.

Om hoppen sagde dommerne: en meget tiltalende hoppe, som er vellinjeret, storrammet og højtstillet med et dejligt feminint snit. Hun er meget udtryksfuld, og meget korrekt i sine kropspartier med en stærk og smidig overlinje. I galop viste hun god rummelighed, balance og energi samt god ridelighed. I springning lagde hun ud med knap så rationel springning, men hun fandt den rette vej undervejs, og fik vist, at der er noget i hoppen. Hun viste spring, hvor hun virkelig fik lukket op i bagbenene og hun var smidig med hurtige reaktioner. Hun fik to 8-taller for teknik og kapacitet.

Nævnt i katalognummerorden kommer her en kort beskrivelse fra dommerne på de øvrige fem hopper i finaleringen, som alle fik invitation til Eliteskuet

Kat. 570 Highsand Frozen La’Be DWB e. Cyrano Ask/Cavall Ask fra Lasse Bendixen og købt på elitefølauktion af Maxie Nabi Christiansen. Hun er højtstillet, ædel, vældig feminin hoppe, af middel rammer med et smukt, udtryksfuldt hoved med en velfungerende smidig overlinje, som hun viste i løsspringningen, hvor hun springer med særdele god bagbensteknik og et kraftfuldt afsæt, og så er hun godt galoperende med rummelighed, balance og energi. Hun fik 8 og 8,5 i teknik og kapacitet.

Kat. 571 Habibi e. Action Man Ask Z/Favorit Ask fra Lone Trode-Jessen. Hun er en stor hoppe på 175 cm, men hun er meget velfungernede og god til at håndtere sin størrelse. Der er store rammer, højtstillethed og harmoni i kropspartierne hoppens størrelse til trods, og så har hun en velfungerende overlinje, som hun viste i galop, der er med stor rummelighed og en fantastisk balance, og der er en god energi. I springning fik hun 8,0 for teknik med virkelig god bagbensteknik, og hun sprang meget rationelt med godt overblik, og fik 8,5 i kapacitet.

Kat. 572 JN’s Carona e. Carojino/Carano fra Nikoline Gregersen og Jess Klestrup. En smuk og meget vellinieret har monisk hoppe der er storremmet og med et dejligt feminint præg. Hun har et udtryksfuldt hoved, en lang, velformet hals og så fungere hun rigtig godt, Hun galoperer med en smidig overlinje og god balance, og springer med god teknik (smidigt og med gode reaktioner) og så springer hun rationelt med godt overblik. Hun fik 7,5 i teknik og 8 i kapacitet.

Kat. 574 Complet Dyhre e. Conthargos/Heartbeat fra Trine Dyhre. Hun er højtstillet, harmonisk, ædel og vældig feminin, og lidt middel i rammer. Hun er velfungerende og har galoperet med en smidig overlinje, en rigtig god balance og energi, og så springer hun med særdels god forbenteknik og hurtige reaktioner. Hun er også vældig ridelig, og har fået 8 i teknik og kapacitet.

Kat. 576 Cleo e. Cornettino Ask/Chellys Z fra Anna Østergaard Filholm og nu ejet af Cecilie Toft Stæhr. Det er en stor hoppe på 173 cm, men en hoppe som håndtere sin størrelse vældig godt. Hoppen er storrammet, højtstillet og harmonisk og hun viste sig meget velfungerende og galoperede med rummelighed og smidighed i overlinjen og god energi, og så har hun vist uovertruffen kapacitet. Hun fik 7 for teknik og dagens højeste kapacitetskarakter på 9,0.

 Resultat og katalog

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner