Sejren gik til en "hammergod hest"

25-08-2024 16:38

Mille Albinus Hjermitslev

I dagens PAVO og DRF's championatsfinaler for 6-års heste skulle vinderen findes blandt otte ekvipager i omspringningen. Ifølge rytteren til den vindende hest er det en – hammergod hest, der leverer utroligt mange nulrunder i forhold til, hvor lidt den stadigvæk har gået

Copyright Ridehesten.com
Adam Sparlund Olesen og Sky van het Zoutkorrelhof. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

25 ekvipager skulle i dag ride om at vinde PAVO og DRF's championatsfinaler i springning for 6-års heste. Finalen blev redet i 130 cm og i en metode B1, der betyder, at der er omspringning blandt ligeplacerede til førstepladsen. Ligesom i 5-års championatet var der ligeledes en udtagelse til UVM på spil til den bedst placerede DV-ekvipage, såfremt ekvipagen havde tilmeldt sig til udtagelsen. 

12 forhindringer inklusiv et dobbeltspring og en trekombination skulle de 6-års heste over i dagens finale, og det formåede otte ekvipager at gøre fejlfrit. Det betød, at otte ekvipager skulle i omspringningen. 

Copyright Ridehesten.com
Adam Sparlund Olesen og Sky van het Zoutkorrelhof. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Igen blev der redet stærkt, og det blev klassens allersidste rytter, der med hånden i vejret, red over målstregen i den hurtigste tid og vandt. Vinderen var Adam Sparlund Olesen og Sky van het Zoutkorrelhof e. Foncetti/ Bonnie Prince Charlie, der er ejet af Winnie Juhl Sørensen

Adam Sparlund havde hele tre heste med i finalen. Hesten, som han vandt på, er en af Adam Sparlunds elevers heste, og den er uddannet af hende indtil for tre måneder siden, hvor Adam overtog med henblik på at kvalificere den til UVM. 

Det er en hammergod hest, der leverer utroligt mange nulrunder i forhold til,  hvor lidt den stadigvæk har gået. Den har sprunget fejlfrit i MA, og så gik den fejlfrit igen i dag i 130 cm på en, synes jeg, svær bane. Den er super forsigtig og godt springende, fortæller Adam om hesten. 

Copyright Ridehesten.com
Sarah Albus og Dior. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Andenpladsen gik til Sarah Albus, der har haft en særdeles god dag med tre heste i top-2 i 4-års finalen. 

Hesten, som hun blev nummer to med i 6-års finalen, var Dior, der er efter den populære hingst Diamant de Semilly/ Corrado I. 

Copyright Ridehesten.com
Christian Svendgaard og Capitano D'Augustijn Z. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Tredjepladsen gik til Christian Svendgaard og Capitano D'Augustijn Z e. Cabrio van de Heffinck/ Winningmood Van De'Arenberg, der også red to fejlfrie runder og en hurtig omspringning. 

Copyright Ridehesten.com
Sashia Astrup Jensen og Coco Chanel. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Fjerdebedst var Sashia Astrup Jensen og Coco Chanel e. Comme Il Faut/ Sandro Boy (opdr. Finn Hansen) og Maria Barnewitz Schou og Big Centaire e. Big Star/ Cento blev nummer fem.

Den bedste placerede DV-ekvipage var Karen Møller Rohde og Fiorina Ask e. Dominator 2000 Z/ Carthago (opdr. Stutteri Ask), der dermed bliver udtaget til UVM.

Resultat af finalen i DRF's championat for 6-års heste.

Start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Maria Barnewitz Schou og Big Centaire. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner