Sejr til Minderhoud i Odense

23-10-2011 16:58
JBK Horseshows | Hollandske Hans Peter Minderhoud red værdifulde World Cup points på kontoen ved Reem Acra FEI World Cup i Odense
Copyright Ridehesten.com
Hollandske Hans Peter Minderhoud og IPS Tango sejrede i Reem Acra FEI World Cup præsenteret af ECCO i Odense. (Foto: Ridehesten)

Der var spænding om resultatet i Reem Acra FEI World Cup dressur küren i Odense. Hollandske Hans Peter Minderhoud har pensioneret sin tophest Nadine, men i IPS Tango e. Jazz ser det ud til at han en ny potentiel landsholdshest. Den røde hingst går med en vældig dynamisk passage og en flot, rytmisk piaffe på stedet, der dog endnu mangler lidt løft. I Grand Prix klassen var hingsten bange og nervøs for at gå på banen, men i küren virkede han langt mere afspændt og lyttende. Det gav parret 79,3% og dermed sejr i klassen præsenteret af ECCO. Gårsdagens vinder svenske Tinne Vilhelmsson Silfvén og Don Auriello e. Don Davidoff har en imponerende fri trav, og går hele tiden herligt op-ad-bakke, men til sammenligning med vinderen så er hans passage lidt mere spændt og i dag fik Tinne også problemer med den brune vallaks accept af biddet, og på den sidste midterlinje op mod dommerne fik han tungen ud. Hun sluttede på 75,925% og det rakte til en tredjeplads. Klassens sidste rytter, den tyske landsholdsrytter Helen Langehanenberg viste et program med en spændende koografi, og Responsible e. Rohdiamant er særdeles øvelsessikker, men hesten mangler bæring, især i trav. Dommerne var også langt fra enige om parrets præstation. De gik ind på andenpladsen med 77,525% Norske Siril Helljesen og den danske varmblodshoppe Dorina red sig ind på fjerdepladsen med et flot og sikkert program med flotte øgninger fin passage og samtidig fik hun sit ridt til at passe perfekt til musikken. Siril opnåede 75,525% Bedste dansker i klassen blev Sidsel Johansen og Schianto - parret sluttede på 9. pladsen (læs nyheden om hendes ridt her på sitet).

Videoer

Links

Læs meget mere om JBK-stævnet i magasinet Ridehestens novembernummer

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen