Secret er hyppigste faderhingst

03-08-2023 14:11

UVM i dressur: Ingen anden avlshingst er far til så mange afkom i Ermelo, som Sezuan-sønnen Secret, der med 11 afkom af sin første årgang på nu fem år er mesterskabets dominerende faderhingst

Copyright Ridehesten.com
Secret under svenske Jessica Lynn Thomas. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 9-årige hingst Secret e. Sezuan/ St. Moritz fik for seks år siden en meget hemmelighedsfuld entré på avlsscenen, da hingsten ikke blev godkendt på en kåringsplads, men ved en hjemmekåring, hvorved ingen havde set Secret, inden internettet og den internationale avlsscene blev lagt ned af en video af den besnærende og velgående hingst.

Selv om de færreste havde set den sorte vidunderhingst i virkeligheden og trods rygter om uens forben, fik Secret hundredvis af hopper på kundelisten – fra Tyskland, Holland, Danmark osv. Det resulterede i 2018 i en gigantisk første følårgang, og den store efterspørgsel på hingsten fortsatte.

Copyright Ridehesten.com
Secret og Jessica Lynn Thomas efter 5-års kvalifikationen i 2019. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Selv om Secrets afkom kan variere i ædelhedsgrad og korrektheden i fundamentet, så er fortsat meget efterspurt – og fortsat en meget hemmelighedsfuld hingst. I 2023 kunne hans popularitet i avlen nok have været tæt på de næsten uhørte højder i starten af hans karriere, og det skyldes selvfølgelig talent og kapacitet hos de ældste afkom på fem og fire år. Det blev i vinter annonceret, at hingsten ikke ville være til rådighed i avlen i 2023.

I mellemtiden har Secret haft succes i det tyske Bundeschampionat og i 2019 også ved UVM i Ermelo, hvor han som 5-års vandt sølv. Efter tre nationale starter i Tyskland i 2020 har man ikke set mere til hingsten i sport. Dog forlyder det, at Secret er tilbage i avlen i 2024.

Copyright Ridehesten.com
Det blev til UVM-sølv i 5-års klassen for DSP-hingsten Secret og svenske Jessica Lynn Thomas. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved dette års UVM er en fjerdedel af 5-års holdet efter Secret, som er far til 11 af 44 heste! Alene på det danske hold er halvdelen efter Secret, nemlig Grevens Sirius og reservehesten Svanegaardens Sick-Sack, der fik pladsen fra Secret-sønnen Alkaline, hvis rytter blev skadet.

Traditionen tro er Vivaldi-blodet også stærkt repræsenteret ved UVM, særligt igennem sønnen Vitalis, der har to afkom i både 5- og 6-års klasserne og ligeledes er repræsenteret via sine sønner Valverde og First Step Valentin.
Fürstenball spiller også fortsat en betydelig rolle som far til tre direkte afkom og farfar til et i 5-års klassen, far til et afkom og farfar til to i 6-års klassen og som far og farfar til et afkom i 7-års klassen. Hans sønner Finest og Fürst Belisaro har også afkom med i Ermelo.

Totilas' inflydelse er også bemærkelsesværdig, særligt igennem sønnen Glock's Toto Jr., der har fem afkom i 6-års klassen, hvor også Totilassønnerne Governor og Top Gear har afkom med, ligesom Totilas selv har et afkom med.

Stævnets start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner