Flyvende hoppeføl på Elitefølauktion

31-08-2023 13:23

Trine Askjær-Jørgensen

Avl

Seks hoppeføl af springafstamning er udtaget til elitefølauktionen på Vilhelmsborg, og det er håndplukkede føl af præstationsafstamning til både avlen og sporten

Copyright Ridehesten.com
Chiara. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Dansk Varmblods Auktionsudvalg har håndplukket seks hoppeføl af springafstamning til den imponerende kollektion ved elitefølauktionen præsentret af Dansk Hesteforsikring. Eliteauktionen finder sted lørdag den 2. september, og det er Casper Cassøe Krüth, som svinger hammeren over de 57 udbudte føl.

I kollektionen er seks hoppeføl af springafstamning, som potentielt kan få en fremtid i avlen og sporten. Føl efter hingstene: Chacfly PS, Bøgegårdens Chacoon, Cassado Ask, Bonaparte Z, Action Man Ask Z og Checkter.

Født til at springe kan man roligt sige om kat. 414 Chaconthara e. Chacfly PS/ Conthargos. Det charmerende hoppeføls mor har selv gået i sporten, og der er adskillige topkonkurrenceheste i stammen, hvoraf flere har gået op til 160 cm-klasser. Føllet er udtaget til KRAFFT Eliteskue.

Se video af Chaconthara her:

Kat. 415 Chiara e. Bøgegårdens Chacoon/ Chico’s Boy har en mor, Rebbølgårds Chanel, som selv er S-hest i springning. Hun blev desuden tildelt opdrættermedalje i guld, og i 2008 var hun Årets Springbetonede hoppe. Rebbøldgårds Chanel er også søster til den kårede hingst Campari S, og MM er søster til den kårede hingst Diamant, og ud af samme stamme kommer bl.a. også vinderen af Sire of the World på Zangersheide; Lucky Light.

Se video af Chiara her:

Kat. 430 Happy La’Be e. Cassado Ask/ Ci Ci Senjor Ask er et særdeles charmerende hoppeføl med en velafbalanceret galop. Hendes mor HipHop Ask kom ind på en femteplads ved UVM-finalen på Zangersheide som 5-års, og så er hun mor til den kårede hingst Cornet Senjor Ask. I stammen finder man adskillige sportsheste.

Se video af Happy La’Be her:

Hun har charme til overmål, kat. 431 Starhorse Gogo Bonanza e. Bonaparte Z/ Zacharov, og det kombinerer hun med en velrejst front og en stærk overlinje. I hoppens morlinje findes adskillige sportsheste, og flere på højt niveau. Hendes mor Gogo Zwiggy har gået i sporten.

Se video af Starhorse Gogo Bonanza her:

Kat. 448 Skovbakkegård’s Moneypenny e. Action Man Ask Z/ Cape Town S. er et meget tiltalende hoppeføl med udtryk og galopformåen til overmål. Føllets mor: GRDH Skovbakkegård's Cisi blev årets bedste springhoppe i Dansk Varmblod 2005. Hun har selv gået 150 cm-klasser og bl.a. vundet guld for hold og individuelt sølv ved nordisk mesterskab.

Se video af Skovbakkegård’s Moneypenny her:

Hendes bror Cartoon Hero RV blev præmiehingst ved kåringen i år, og kat. 449 Cheeky RV e. Checkter/ Le Champ Ask brillerer da også med charme, type og en særdeles rummelig og velafbalanceret galop. Der er stærke præstationer i føllets morstamme, hvilket gør hende interessant til en fremtid både i avlen og sporten.

Hør føllets opdrætter Søren Riis Vester fortælle om sin avl her:

Se video af Cheeky RV her:

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen