Schou & Skouboe Unghestechampionat 2011

14-03-2011 14:40

Signe Wiese

Unghestechampionat | Søndag faldt afgørelsen i Schou & Skouboe Unghestechampionat efter at fremmedrytter Johnny Hansen havde redet det sidste hold springheste
Copyright Ridehesten.com
Vinderen af Schou & Skouboe Unghestechampionat 2011 med rytter Torben Frandsen, flankeret af Jørgen K. Hansen fra Schou & Skouboe, Dansk Varmblods formand Jan Pedersen, og Nikolaj Kowalski, der ejer Capone. (Foto: Ridehesten.com)

Torben Frandsen og hingsten Capone e. Carano /Casir Ask blev vindere af Unghestechampionatet for springhestene med imponerende 922,5 point. Capone, der i den grad udstrålede ro og overskud i det stressende miljø i Herning, var kvalificeret med den højeste pointsum fra Egnethedstestene i efteråret, og satte da heller ikke et ben forkert under de fire dage i Herning. Tre 9-taller og en gang 8,5 fik Capone i hver af de første to runder med egen rytter og testrytter Johnny Hansen gav hesten maksimumkarakteren 10 for kapacitet og 9,5 for ridelighed og betegnede Capone som en hest med internationalt potentiale. - Det er en heste med kapacitet til det helt store og med alt i kassen, den er super cool, hvilket er helt nødvendigt for at kunne klare de store opgaver, udtalte Torben Frandsen efterfølgende om Capone. Placeret på en 2. plads med 878,8 point kom Conjurer e. Coronado / Royal Z II, der blev redet af dygtige og altid travle Camilla Moos Enemark. Som den eneste hest opnåede Conjurer to 10-taller fra fremmedrytter Johnny Hansen, der især fremhævede hestens store følsomhed og dens fremragende ridelighed, samt dens evne til hurtigt at lade sig regulere. Charmeur Ask e. Carson Ask / Gipsy D'Ask, redet af Philip Lovén, kom ind på en 3. plads med 870 point. De to dommere i Schou & Skouboe Unghestechampionat, Bo Kristoffersen og Bo K. Møller, lagde især vægt på Charmeurs ridelighed og på dens overblik og belønnede den bl.a. med 9,5 i ridelighed i den 2. runde med egen rytter. Nr. 4 med 862,5 point blev Allan Blomgren på en hoppe han selv ejer og har avlet, nemlig AB's Lasandra e. Ladas / Carano, der fik 9,5 i kapacitet af fremmedrytteren. Nr. 5 med 843,8 blev Sarah Kroman Rosenlund og Laramy Ask e. Lambrusco Ask / Larome.

I magasinet Ridehestens aprilnummer på mere end 300 sider kan man læse alt om kåringen, konkurrencerne, aftenforestillingerne og de mange særlige priser.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner