Schou sikrede semifinaleplads i Prag

16-11-2023 22:13

Annika Knudsen Lorentsen

Her til aften har kvartfinalen i GCL Super Cup fundet sted ved Prague Playoffs, og her sikrede Andreas Schou sit hold Istanbul Warriors en plads i morgendagens semifinale med et flot nulrunde i sadlen på Darc de Lux

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Darc de Lux. Foto: Privat

Prague Playoffs 2023 er i gang, og startede i dag med blandt andet GCL Super Cup Quater Final, hvor 12 hold mødtes i kampen om otte semifinalepladser. 

I løbet af hele Global Champions League-sæsonen har i alt 16 hold samlet point, og de fire bedste efter konkurrencen i Riyadh for en lille måned siden, er direkte videre til morgendagens semifinale, mens de øvrige altså skulle kæmpe om de øvrige otte pladser i dag. 

Dagens 160 cm bane gav store udfordringer, og langt størstedelen af rytterne fik fejl undervejs på banen. Faktisk lykkedes det blot fem ekvipager ud af de 36 at komme fejlfrit igennem banen, og en af dem, var danske Andreas Schou i sadlen på den velspringende Darc de Lux e. Darco/ Contender (opdr. Morten Augustinus). Ekvipagen leverede det tredjebedste individuelle resultat, og sikrede sit hold, Istanbul Warriors, en femteplads i dagens konkurrence. 

For holdet red foruden Andreas, Abdel Saïd med Arpege du Ru e. Apache d'Adries/ Quat'sous, som fik ét enkelt nedslag, og Efe Siyahi med Independent e. Diamant de Revel/ Careful (opdr. Westlife AB), som i dag fik tre nedslag. Med samlet 16 fejl placerede holdet sig som nævnt på femtepladsen i dag, og dermed sikkert blandt de otte hold, der går videre til i morgen. Både dagens tredje- og fjerdeplads havde ligeledes samlet 16 fejl, men med tider der var en smule hurtigere end Istanbul Warriors, blev det Monaco Aces og Prague Lions der tog tredje- og fjerdepladsen. 

Dagens sejr sikrede Shanghai Swans sig med samlet otte fejl. Samme resultat som dagens andenplads, der blev Riyadh Blue. For dagens vinderhold red Christian Ahlmann, Max Kühner og Martin Fuchs. 

I videoen nedenfor kan I se Andreas og Darc de Luxs flotte nulrunde fra i dag.

Semifinalen afholdes i morgen, og er programsat til at starte kl. 20.10. De 12 hold der kommer til start i semifinalen kæmper om de seks pladser der er til søndagens finale. Lørdag byder på den individuelle Longines Global Champions Tour Super Grand Prix, hvor Andreas er blandt de 16 ryttere, der har sikret sig en plads.

Resultat fra i dag. 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen