Schou fortsat højt på verdensranglisten

08-10-2023 15:33

Annika Knudsen Lorentsen

Andreas Schou er den bedst placerede dansker på verdensranglisten i springning, og ved den seneste opgørelse, er han igen rykket op i top-60

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Flere danskere er placeret flot på verdensranglisten i springning, og i skrivende stund er seks placeret i top-500, mens yderligere 12 har sikret sig en plads i top-1000. 

En dansker er placeret i top-60, og det er Andreas Schou, som over en længere periode har leveret det ene topresultat efter det andet. Han har tidligere været placeret endnu højere på listen, men ved forrige måneds opgørelse, var han lige akkurat placeret udenfor top-60 på en 64. plads. Nu er han tilbage i top-60, på en placering som nr. 58. 

Lars Bak Andersen er også rykket frem på listen, fra en placering som nr. 172 til en placering som nr. 164. Når listen opgøres med resultater fra november, står det klart om Danmark også får mulighed for at ride i de World Cup-kvalifikationer der afholdes efter nytår. For at en nation kan deltage i World Cup-kvalifikationerne kræver det, at en rytter er i top-60 eller to ryttere er i top-200 ved opgørelse i august for deltagelse i World Cup-stævner frem til nytår, og ved opgørelsen i november for deltagelse i World Cup-stævner efter nytår. Danmark har mulighed for at sende en rytter i kvalifikationerne frem til nytår på baggrund af Andreas og Lars' placering. 

Copyright Ridehesten.com
Lars Bak Andersen med Ethene. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tredjebedste dansker på ranglisten er Emil Hallundbæk, som er placeret som nr. 313. Fjerdebedste er Mathias Nørheden Johansen, som er nr. 353, mens Søren Møller Rohde er placeret som nr. 471 som femtebedste dansker. 

Rikke Belinda Barker er placeret som nr. 488, og er dermed den sjette dansker i top-500. I top-1000 er Caroline Rehoff Pedersen placeret som nr. 506, Kasper H. Hansen som nr. 510, Zascha Nygaard Lill (tidligere Zascha Nygaard Andreasen) som nr. 516, Martin Dinesen Neergaard som nr. 594, Rikke Andersen som nr. 724, Kamilla Ladefoged Rasmussen som nr. 770, Theodor Linde som nr. 884, Laura Baaring Kjærgaard som nr. 925, Christian Jansen som nr. 946 og Nikolaj Hein Ruus og Tina Lund som nr. 971. 

Ranglisten føres af svenske Henrik von Eckermann. På en andenplads er franske Julien Epaillard, mens britiske Ben Maher er placeret som nr. 3. 

Hele ranglisten.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner