Sag om hestemishandling får ny dato

29-06-2023 10:02

Charlotte Kusk Berwald

Sidst i maj skulle Stina Myrholm langt om længe have haft lov at sætte et punktum i den sag, der tog sin begyndelse tilbage i september 2020, da hendes hest blev udsat for et overgreb der fik dødelig udgang

Copyright Ridehesten.com
Fjordhoppen Carli. Nu håber hendes ejer at der snart kan komme en afslutning. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Da den mistænkte valgte at udeblive fra retsmødet, blev det udsat og nu er der fundet ny dato. Denne gang skal sagen for retten 1. december. Der er også sat en halv dag af 7. december. Sidst havde politiet ikke kunnet finde den mistænkte og dermed var sagen ikke blevet forkyndt for ham. 
– Jeg ved ikke om de har fundet ham og fået forkyndt for ham at han skal for retten til december, fortæller Stina Myrholm til Ridehesten. Hun er efterhånden ved at være godt træt af det danske retssystem og håber nu på at der snart kan blive sat et punktum for sagen så hun så småt kan begynde at komme videre.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Til september er det tre år siden hendes hest blev udsat for overgrebet, der endte med at koste hoppen Carli livet. Her sneg mistænkte sig ind i boksen til hoppen mellem 10. og 11. september. Her forvoldte mistænkte så store skader indvendigt på hoppen, at dens liv ikke stod til at redde. Knap et år senere, 24. august 2021, var manden på spil igen. Denne gang var offeret hoppen Florica. Der åbnes op for at manden kan mentalundersøges, hvilket vil sige at straffen kan blive andet end fængsel.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing