Rudersdal dropper vildheste

03-04-2023 19:05

Charlotte Kusk Berwald

I Rudersdal Kommunes naturområde har man forsøgt sig med fritlevende ponyer, men det vil man nu stoppe med efter at en pony blev fundet død i et mudderhul

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Selvom en dyrlæge nu har slået fast at hestens død var et hændeligt uheld, har man alligevel valgt at der ikke længere skal være fritlevende Exmoor-ponyer i naturområdet.
Der har indtil videre været otte ponyer og elleve køer, hvis opgave var at holde de græsset nede i Vaserne og Maglemosen. Dette skulle både sikre en mere jævn græsning på arealet over hele året og dermed være med til at skabe bedre betingelser for blomster, planter, insekter og andre dyr. Dette projekt er nu stoppet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Projektet har været drevet af Krat & Ko. De ser sig nu nødsagede til at stoppe al dyrehold på offentlige arealer grundet stigende pres fra aktivister. 

– Vi har desværre mistet glæden fuldstændigt og venter kun på den næste bekymrede opringning, hadefulde sms eller opkald en sen søndag aften. Billeder på nettet og had fra folk, der ikke engang har set dyrene, skriver Krat & Ko på Facebook. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen