Romio Højris solgt til Jasmin Struntze Torp

28-11-2021 10:17

Christine Krogh Frausing
Skribent

Den erfarne juniorhest, Romio Højris er nu solgt til ponyrytter, Jasmin Struntze Torp efter at have haft Laura Gotteberg Jakobsen i sadlen i to år

Copyright Ridehesten.com
Laura Gotteberg Jakobsen og Romio Højris. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 16-årige Romio Højris e. Blue Hors Romanov/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Betty Rasmussen), har fået ny rytter i sadlen og er altså solgt til 14-årige Jasmin Struntze Torp.

Romio Højris har været ejet og redet af Laura Gotteberg Jakobsen siden december 2019, og har gjort rigtig god karakter på de internationale baner. Grundet Corona endte der med at gå et godt stykke tid før de kunne få deres CDI debut sammen, men i september 2020 stillede de til start i Hagen. Her blev de i alle tre ridt belønnet med mere end 72% , og i deres Kür var de helt oppe og få 76,79%. Det betød også at parret kunne køre hjem med tre andenpladser. 

I Juni 2021 stillede de igen til start i Hagen for at ride CDI, hvor blev det til to tredjepladser. Parret havde deres sidste internationale performance ved CDI i Zakrzow tilbage i Oktober måned. Her fik de to andenpladser og en fjerdeplads i kür. Fælles for alle deres internationale starter er at de aldrig har scoret under 70%. 

Starten på Romio Højris karriere

Romio Højris startede hans stævnekarriere med Iben Dreyer i sadlen, da han var 6 år. Iben red stævner på ham indtil 2014, hvor han blev solgt til Emilie Holm Toft. Emilie red ham i et par MA og PSG klasser, og red en enkelt gang CDI-YR, men sommeren 2015 blev han solgt videre til Celine Rørbæk Silfen

Copyright Ridehesten.com
Celine Rørbæk Silfen og Romio Højris. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Celine og Romio Højris med mange flotte internationale resultater

Celine og Romio Højris repræsenterede Danmark ved Europamesterskaberne for juniorryttere i 2016 i Oliva Nova. Her blev de placeret som nummer 6 i deres kür med 75,125%. I 2017 repræsenterede de igen Danmark ved Europamesterskaberne, hvor de blev placeret som nummer 6 i holdkonkurrencen.

Herefter gik der 13 måneder hvor man ikke så dem på konkurrencebanerne, men i oktober 2018 kom de langsomt tilbage igen. I 2019 vandt Celine og Romio Højris DRF-Mesterskaberne for ungryttere, og da der samme år skulle afholdes Europamesterskaberne i San Giovanni in Marignano repræsenterede de igen Danmark. Her blev et til en 10. plads individuelt og en 7. plads i kür. Dette var også deres sidste internationale stævne sammen. 

Herefter blev han solgt til Laura Gotteberg Jakobsen, og nu er det Jasmin Struntze Torp tur til at få fornøjelsen af den garvede læremester.

Copyright Ridehesten.com
Jasmin Struntze Torp. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen

Kilde: Eurodressage

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing