Rolf - nu også Nordisk Mester (opdateret)

07-06-2015 18:05

Flere af verdensranglistens topryttere deltog i omspringningen i den afsluttende Grand Prix springning hos Absolut Horses, og de tre verdensryttere på podiepladserne red i en liga helt for sig

Det blev en magtdemonstration af de helt særlige vi fik at se i den afsluttende Grand Prix klasse ved det internationale stævne hos Absolute Horses. Toprytterne, OL-medaljetagere osv. Rolf-Göran Bengtsson, Peder Fredricson og Marcus Ehning viste os alle sammen, hvordan en Grand Prix-bane skal rides, og dernæst, hvordan man rider en omspringning i højt tempo og i fuld kontrol. 

64 ryttere kom til start i Grand Prix-klassen som også talte som det nordiske mesterskab. Det var desværre som om banen var forhekset, når der kom danskere til start. Det ville bare ikke lykkes at få en af de danske ryttere fejlfrit gennem hovedspringningen. Vi jublede alle da Thomas Sandgaard red avlshingsten Amarone fejlfrit gennem banen, men tiden var også en faktor i denne Grand Prix, og desvære blev Thomas noteret for en tidsfejl. Da 17-årige Emil Hallundbæk red mod vandgraven i et opskruet tempo var han fejlfri, og vi håbede alle, men nej, Emil kunne ikke komme tilstrækkeligt tilbage på den faste afstand til den sidste lodret, som Early Morning Mist sparkede ud af holderne. Både Gitte Dahl/Herslev Marks Cornado, Søren Møller Nielsen/Velerne AskOg Jessica Vinther Jensen/Leonie blev noteret for et nedslag. Det var derfor en stor lettelse, da Michael Aabo red fejlfrit på Casell e. Casino. Desværre fik Michael to nedslag i omspringningen, hvor ialt 10 ryttere kæmpede om hæder, medaljer og diamantsmykker fra Toft Jensen og godt 60.000 kr. til vinderen. 

I omspringningen var det Peder Fredricson og H&M All In der satte dagsordenen med en fabelagtig hurtig runder på 38,43 sekunder som ikke umiddelbart så ud til at kunne blive slået, men så red Rolf-Göran Bengtsson på banen med Oak Groves Heartfelt e. Heartbreaker. Han lagde den 10-årige vallak op i et opskruet tempo og det holdt han banen rundt. Dermed kappede han lige netop 0,03 sekunder af sin landsmands tid, og så var det dobbelt svensk i toppen. 

En af klassens mest imponerende heste, avlshingsten Comme Il Faut e. Cornet Obolensky trukket på verdensheste Ol-guldvinderen Ratina Z (Ludger Beerbaum) blev redet perfekt af Marcus Ehning, der med sin lette ridestil passer perfekt til den elastiske gummibold. I omspringningen stoppede de tiden på 39,51, men det blev dermed norske Line Karlsen Raaholt og Abrisco V som med sin fjerdeplads sikrede sig bronzemedaljen i det nordiske mesterskab efter de to svenske landsholdsryttere.

Rytterne har udtrykt stor glæde over at ride hos familien Schou og Absolute Horses, og flere af de topryttere, som var tilstede i år bekræftede, at de meget gerne kommer igen til næste år, såfremt det hele lige passer ind i deres travle kaldender.

Se resultatet af Grand Prix klassen her. 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald