Rolf gør det til en tradition

10-03-2024 17:15

Mille Albinus Hjermitslev

Der var fuld fart på den svenske springlegende Rolf-Göran Bengtsson, der næsten efterhånden er på hjemmebane i Herning, da han tog sejren i dagens Medium Tour-finale. Hovedpræmien var en Ifor Williams trailer, som Rolf også vandt sidste år i Herning

Rolf-Göran Bengtsson vandt for andet år i træk en trailer i Medium Tour-finalen. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er svært herinde i dag, det er det, sagde speakeren i dagens finale i Medium Tour i 145 cm efter de første otte ryttere havde været på banen. Klassen, der var 3-stjernet og gav point til verdensranglisten, gav problemer for flere ryttere, hvor især en vandgrav på buet spor viste sig at være udfordrende. Der var dog også mange ryttere, der knækkede koden, og leverede meget overbevisende runder.

Den første dansker rytter, der red fejlfrit i dag var Simone Hansen Scherff med Søndervangs Matilde e. Catoki/ Cassini II (opdr. Søndervang V/ Else og Nis Ravn). Hun havde redet en hurtig runde og var derfor en af de 13, der skulle videre i omspringningen.

En glad Simone Hansen Scherff med Søndervangs Matilde efter to fejlfrie runder i 145 cm. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

I klassen var det de 25% bedste ryttere, der ville gå videre i omspringningen, og det var derfor ikke sikkert, at en fejlfri runde var nok. Derfor blev det heller ikke til en plads i omspringningen for Torben Frandsen, der havde redet fejlfrit, men lige præcist ikke hurtigt nok til at være blandt de 13, der gik videre. I alt blev der redet 15 fejlfrie runder. Til gengæld kunne Thomas Sandgaard tilslutte sig Scherff af danske ryttere i omspringningen. Sandgaard red en fejlfri runde på Flint Sol'Heure e. Diamant de Semilly/ Narcos II. Desværre blev det til to nedslag i anden runde, hvilket betød, at han endte som nummer 11.

Thomas Sandgaard og Flint Sol'Heure. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Simone Hansen Scherff valgte den sikre vej i omspringningen, og det lykkedes godt for hende. Med den 9-årige Søndervangs Matilde red hun endnu en fejlfri runde og fik en placering som nummer otte.

Rolf Göran Bengtsson og Caillan. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Der var dog andre, der ikke havde tænkt sig at ride sikkert i dagens omspringning. Den 61-årige svensker Rolf-Göran Bengtsson, der efterhånden har været så mange gange i Herning, at det er hans hjemmebane, vandt denne klasse sidste år og havde tænkt sig at gøre det samme igen. Med Caillan e. Casall/ Carry 22 red han en fejlfri omspringning i dagens hurtigste tid og kunne dermed tage sejren - igen. Det betyder også, at han for andet år i træk kan køre fra Herning med en Ifor Williams trailer.

Andenpladsen gik til Diarmuid Howley fra Irland med Absolute du Mio e. Mylord Carthago*HN/ Cylverado d'Inxent, mens tredjepladsen til gik Tyskland og Maren Hoffman med Lucy 781 e. Lux Z/ Concetto.