Rikke Barker: Det har været fantastisk

23-11-2023 06:38

Annika Knudsen Lorentsen

Igennem flere uger har Rikke Belinda Barker redet stævner i Mexico, og hun sluttede turen derovre af med at vinde den 5-stjernede Grand Prix i Monterrey med sin tophest Tabalou PS

Copyright Ridehesten.com
Rikke Belinda Barker med Tabalou PS. Foto: Privat

– Det har været en helt fantastisk oplevelse. Stævnerne derovre er virkelig gode med fantastisk græsbaner, og jeg håber, at jeg får mulighed for at tage derover igen, indleder Rikke Belinda Barker som gennem to måneder har opholdt sig i Mexico, hvor hun har deltaget i flere store stævner. 

Opholdet sluttede for Rikke med det 5-stjernede stævne i Monterrey, hvor hun på bedste vis sluttede med at vinde den 5-stjernede Grand Prix i sadlen på Tabalou PS e. Taloubet Z/ Balou du Rouet. Det er første gang, at Rikke Belinda Barker rider en sejr hjem i en 5-stjernet Grand Prix, som er allerhøjeste internationale niveau.

Copyright Ridehesten.com
Rikke Belinda Barker foran det danske flag under den danske national melodi, som blev spillet ved præmieoverrækkelsen. Foto: Privat

– Tabalou var i flvyende form og var eneste dobbelt fejlfrie i Grand Prix-klassen over to runder. Jeg er så stolt af ham og taknemmelig over de oplevelser, som vi får sammen, fortæller Rikke, som fortæller, at der altid er noget nyt at lære. 

– Jeg bliver ved med at øve mig, for der er altid noget nyt at lære, når man arbejder med heste. Jeg tror på, at man når langt med hårdt arbejde, dedikation og disciplin. 

Copyright Ridehesten.com
Rikke Belinda Barker med Tabalou PS. Foto: Privat

Rikke er bosat i Belgien og hun har de seneste år deltaget ved mange store stævner, og repræsenteret Danmark ved Nations Cups og ved EM i Milano. Hun håber, at hun i fremtiden får mulighed for at ride flere større stævner, men i første omgang har hestene fortjent en juleferie ovenpå de flotte præstationer i Mexico. 

Copyright Ridehesten.com
Rikke Belinda Barker ved præmieoverrækkelsen for den 5-stjernede Grand Prix. Foto: Privat

– Lige nu holder hestene lidt velfortjent juleferie, og så tror jeg, at vi starter næste år i Spanien, og ellers så ser vi, hvad sæsonen bringer for os, slutter Rikke, som over de to måneder har redet stævner flere steder i Mexico, og sikret sig mange placeringer i klasser fra 135 til 160 cm. 

Se video fra Rikkes Grand Prix-sejr nedenfor.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing