Ridestævner begynder igen i udlandet

12-05-2020 10:17

Marie Helene Rigård Rohleder

Det ungarnske rideforbund har meldt ud, at de begynder at afholde ridestævner igen. Også indendørs. De har lavet et regelsæt med 22 punkter, som skal opfyldes før, at stævnearrangørerne må slå dørene op igen. Det første ridestævne er planlagt den 5-7 juni. I England håber de, at kunne afholde stævner igen fra den. 1 juli, og Wellington, USA, starter fra den 3. juni 

Copyright Ridehesten.com
Arkivbillede fra UVM på Zangersheide i 2011. Foto: Ridehesten.com/ Anette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det ungarnske rideforbund var en af de første i Europa, som lukkede ned for alt aktivitet på grund af coronaepidemien. Men nu skal det igen være muligt at afvikle nationale stævner igen. 
Det skriver eurodressage.com.

Ungarn er også vært for europamesterskaberne for youngrider- og U25-ryttere, som stadig er planlagt til at løbe af stablen den 18-23 august nær Budapest.  

Det første nationale ridestævne i Ungarn er den 5-7 juni.

Det ungarnske rideforbund åbner også op for indendørs stævner. Her er den overordnede regel, at der maksimalt må være 500 personer til et indendørs arrangement. 
Derudover er der blevet udarbejdet en liste med 22 retningslinjer, som de deltagende og stævnearrangørerne skal overholde for at kunne afvikle et ridestævne igen. 

Reglerne indebærer blandt andet, at alle personer til arrangementer skal bære mundbind eller tørklæde, som skal dække mund og næse. Det er forbudt at samles i grupper, og man skal have en sikkerhedsafstand på 1,5 meter mellem hver person. 

Læs alle reglerne i artiklen her. 

Hvad med resten af verden?
I Danmark drømmer vi stadig langt efter at kunne læsse hesten og køre til ridestævne igen. Læs Dansk Ride Forbund seneste melding her.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Men i England planlægger British Dressage at kunne starte stævnesæsonen så småt fra den 1. juli. Det skriver dressage-news.com.

I Wellington i USA begynder de også at åbne op for shows og stævner igen fra den 1. juni af. Her åbner de ballet med en 4* springning fra den 3. juni, hvis alt går vel. Læs mere her. 

Ungarn går forrest
Den ungarnske rigmand og entrepreneur Arie Yom-Tov har været meget aktiv i kampen for at få stævner i gang igen. 

Arie Yom-Tov har tilbudt FEI, at afholde flere internationale mesterskaber i dressur på sin egen kæmpe stævneplads, Stable Unikornis, som ligger lidt uden for Budapest, Ungarn. Han har også selv en datter Jazmin Yom-Tov, som er en ivrig dressurrytter og konkurrerer i U25. 

Han tilbyder at afholde:

  • European Children og Junior Riders Championships den 11 - 16 august 2020
  • European Young Rider  og Under 25 Championships den 18 - 23 august 2020 (Dette arrangement er allerede planlagt til at skulle afholdes i Ungarn)
  • CDI-W World Cup kvalifikation in Pilisjászfalu den 27 - 30 august 2020

Han udtaler til euro-dressage.com: 

– Ungarn er det første land, som er kommet op med et komplet sæt regler og løsninger på, hvordan vi kan starte med at afvikle stævner igen. Jeg er sikker på, at når nyhederne spredes, så vil andre lande følge trop skridt efter skridt, siger Arie Yom-Tov. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen